23948sdkhjf

Enviro i samarbete med Chalmers, Borealis och Stena

Vid Chalmers tekniska högskola i Göteborg sker just nu en satsning för att minska koldioxidavtrycket från kemiindustrin i Västsverige.

En av tre samarbetspartner i det treåriga projektet är Scandinavian Enviro Systems. Tanken är att genom ökad kunskap ta fram nästa generation pyrolysbaserad återvinningsteknologi. Det framgår av ett pressmeddelande.

Projektet ingår som en del av innovationsmyndigheten Vinnovas tioååriga så kallade Vinnväxt-initiativ ”Klimatledande processindustri”. Denna satsning syftar till att stödja omställningen av den kemiska industrin i Västsverige, från fossilberoende till en industri baserad på förnybara och återvunna råvaror. Förutom Enviro medverkar bland annat även Stenakoncernen och kemiföretaget Borealis.

Delprojektet som berör pyrolysteknologin handlar om återvinning av komplexa polymerer och leds av avdelningen för energiteknik vid Institutionen för Rymd-, Geo- och Miljövetenskap vid Chalmers Tekniska Högskola. Genom att kombinera Enviros erfarenhet inom pyrolys med de senaste forskningsrönen på området hoppas parterna kunna samverka för att ta fram nästa generation lösningar inom materialåtervinning med hjälp av pyrolys.

Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.172