23948sdkhjf

Ny produkt- och produktionslinje

Den tyska materialtillverkaren Covestro har invigt en produktionslinje för tillverkning av högpresterande termoplastiska polyuretaner, TPU, vilken ska användas för tillverkning av skyddsfilmer efter lackering, PPF. 

Investeringen och utbyggnaden av produktionskapacitet för högpresterande TPU:er på sajten tillkännagavs 2022. I samband med invigningen av den nya linjen lanserade företaget sin nya TPU-serie Desmopan UP, där UP står för "Ultimate Protection". 

Serien erbjuder hög hållbarhet, anpassningsförmåga och estetik, och är en ytbeläggning som skyddar bilar från tuffa miljöförhållanden. Materialet kan också användas för att skydda vindblad eller skärmar på smarta enheter.

I PPF spelar valet av material och dess sammansättning en avgörande roll. Covestro har lagt ner år av forskning i formuleringar och avancerad tillverkningsteknik för att bygga grunden för TPU:er för PPF, som ger överlägsen UV-hållbarhet, utmärkt hydrolys och kemikaliebeständighet, samt enastående optisk klarhet. Långvarig prestanda, väderbeständighet och slagtålighet är andra egenskaper.

Artikeln är en del av vårt tema om Tekniknytt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079