23948sdkhjf

Dämpade förväntningar på 2024

Den tyska plast- och gummimaskinorganisationen inom VDMA tror att 2023 blir ett jämförelsevis bra försäljningsår för tysk maskinindustri, men är mer försiktig i sin prognos gällande förväntningarna på 2024.

I ett pressmeddelande från VDMA rapporterar den tyska branschorganisationen att året 2022 avslutades med en prisjusterad omsättningsökning på 10 procent. I nominella termer uppgick ökningen till 18 procent.

– Denna tillväxt härrör från de många order som sektorn har kunnat attrahera under de senaste åren och visar att leveranskedjorna har lättat till viss del, säger Ulrich Reifenhäuser, ordförande för plast- och gummimaskinorganisationen. I dagsläget är orderböckerna fortfarande hyfsat fulla, vilket antyder ett jämförelsevis bra försäljningsår för 2023, tillägger han.

Förväntningarna på omsättningsutvecklingen för 2024 och framåt är dock mer försiktiga.

– Vi har tappat nya order. Under första kvartalet 2023 med hela minus 33 procent, säger Thorsten Kühmann, vd för plast- och gummimaskinorganisationen. Detta betyder förmodligen färre beställningar och order som kan bearbetas och omvandlas till försäljning under 2024, tillägger han.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079