23948sdkhjf

K.D. Feddersen utökar TPE-portföljen

Feddersen-koncernen, med sin affärsenhet K.D. Feddersen Distribution, har varit officiell distributionspartner för TPE- och TPU-material från Trinseo sedan juni 2019. Partnerskapet gäller för Europa (förutom Italien, Spanien och Portugal) och Maghreb (det område i Nordafrika som avgränsas av Sahara i öster). 

Nu har portföljen utökats till att även omfatta hållbara TPE-plastkvaliteter samt TPE-material för användning inom sjukvårdssektorn. Produktnyheterna är produktfamiljerna Megol ECO (TPS-SEBS) och Apilon 52 ECO (TPU) och är kvaliteter som baserar sig på postindustriella återvinningsprodukter (PIR) och postkonsumentåtervinningar (PCR). Återvinningsgrader på upp till 40 procent (Megol ECO) eller upp till 75 procent (Apilon 52 ECO) är möjliga.

Portföljen kompletteras även med biobaserade produkter under varumärket Megol BIO (TPS-SEBS) med upp till 35 procent bioinnehåll och Apilon 52 BIO (TPU) med upp till 76 procent bioinnehåll. Råvarukällorna uppges vara baserade på förnybara råvaror som majs, sockerrör eller cellulosa.

Kvaliteterna finns att få med en stor variation av färger. Den biobaserade TPU-kvaliteten är också tillgänglig i transparent.

Distributören erbjuder nu även TPE-lösningar för vårdsektorn då Trinseo har flera serier för medicinska, farmaceutiska och diagnostiska tillämpningar:

Megol SK IP och IF serier: TPS-SEBS i genomskinlig (IP) och opak (IF) för applikationer med hudkontakt, t.ex. för syrgasmasker eller inhalatorer.

Megol MED IP- och IF-serien samt Megol MED AD IF: TPS-SEBS för medicinska engångsprodukter som tätningar, lock eller ventiler eller läkemedelsförpackningar. Alla produkter är vidhäftningsoptimerade. Man skiljer på Megol MED: vidhäftning med polyolefiner (PP, PE) och Megol MED AD: vidhäftning med polära plaster (PC, ABS, PC/ABS).

Enligt tillverkaren kännetecknas alla serier av en ljus basfärg och mjuk känsla med god elasticitet samt hög UV- och åldringsbeständighet. Enligt tillverkaren är TPE-produkterna även lämpliga för 2K-applikationer i kombination med en mängd olika termoplaster.

Materialen är testade för biokompatibilitet enligt ISO 10993 och finns tillgängliga med full biokompatibilitet (MED) eller med begränsad testning för hudkontakt (SK).

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062