23948sdkhjf

Sortimentet av hållbar PC på frammarsch

Plast med en ökad andel återvunnet material eller biomassa och följaktligen ett lägre koldioxidavtryck, har ökat. Samtidigt utvecklar branschen nya lösningar för att uppnå cirkulär ekonomi och klimatneutralitet.

 Covestro erbjuder en polykarbonat med 90 procent återvunnet plastinnehåll från PCR, som bland annat kan användas inom hemelektronik. Koldioxidavtrycket för den nya Makrolon PCR-baserade polykarbonatkompounden uppges vara 70 procent lägre än för en jämförbar fossilbaserad nyvara.

Plastkvaliteten, Bayblend FR3010 R75, kan uppnå en exceptionell vithet och uppvisa mycket mättade färger, vilket vanligtvis är en utmaning för plaster med högt innehåll av avfallsplast från konsument. PCR-kvaliteten är tillverkad med halogenfria flamskyddsmedel som uppfyller prestandakraven utan att öka miljöpåverkan. Den uppfyller också den högsta V-0-klassificeringen enligt UL 94 brandfarlighetsstandarder.

För att möta den ökande efterfrågan bygger Covestro för närvarande en dedikerad kompounderingsanläggning för PCR-polykarbonater på sin sajt i Shanghai. I drift, vilket är planerat till senare i år, kommer den att kunna leverera mer än 25 000 ton högkvalitativa PCR-polykarbonater årligen.

Förutom PCR-kvaliteter som produceras genom mekanisk återvinning, arbetar Covestro även med utveckla polykarbonater som tillskrivs råvaror som produceras med en massbalansmetod härrörande från bioavfall och restmaterial, certifierade enligt ISCC+-standarden.

Företaget levererar redan idag Makrolon RE polykarbonater med ett förnybart tillskrivet råmaterialinnehåll på upp till 89 procent. Utvalda produkter, inklusive klimatneutrala polykarbonater, förses med 100 procent förnybar el under ett TÜV-certifierat system. Även RE-serien är en del av Covestros CQ-portfölj av cirkulära lösningar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.14