23948sdkhjf

A-plastgruppen etablerar egen plaståtervinning i Fröseke

I augusti senare i år ska A-Plast Gruppen AB börja återvinna plaströr samt företagsgruppens eget produktionsspill. Det berättar företagets koncernchef Alexander Blad till Plastforum.

Materialet som kommer hanteras är PE, PP och PVC. Kapaciteten är beräknad till 3500–4000 ton/år, beroende på materialtyp. Materialen kommer att återvinnas i samma lokal, men polyolefinerna i en linje och PVC i en annan. Hur stor investeringssumma det handlar om Alexander Blad dock inte uttala sig om.

Vid anläggningen, som enligt uppgift har en hög automationsgrad, kommer koncernen att kunna hantera och återvinna stora mängder externa rör samt A-Plast Gruppens eget produktionsspill.

– Vi kommer helt automatiskt kunna hantera rör upp till 400 millimeter i diameter till färdigt granulat, uppger Alexander Blad.

I ett pressmeddelande skriver Blad att han idag ser att flödarna i Sverige inte är helt optimala. Extremt stora mängder rör går idag till förbränning och där vill vi bidra till rejäl förbättring, det är bra för både miljön och ekonomin.

A-Plast Gruppen har idag fyra fabriker och sammanlagt 31 extruderingslinjer.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078