23948sdkhjf

Tonvis med plastskräp kvar på tomten

Plastföretaget Wipco har ännu inte forslat bort allt sitt plastavfall på fastigheten Fabriken i Stigen, trots hot om vite på 150 000 kronor. Enligt dagstidningen Dalslänningen rör det sig om hundratals ton miljöfarligt plastskräp som fortfarande är kvar på tomten.

Wipco och dess vd Thomas Liljenberg har bedrivit anmälningspliktig miljöfarlig verksamhet på fastigheten sedan 2007.

De senaste åren har plastföretagets verksamhet främst syftat till att samla in plast för försäljning i syfte att återvinna den som råvara, vilket inte fungerat enligt boende i området som enligt Dalslänningen inkommit med klagomål gällande nedskräpning och spridning av plast kopplat till verksamheten.

Enligt artikeln i dagstidningen har 200 ton plastskräp forslats bort till återvinning och förbränning, sedan december i fjol, men stora volymer återstår. Den 30 april skulle all plast ha varit borta från tomten. Vid redovisningen hade så inte skett. Wipco har nu fått ytterligare förlängd tidsfrist med två månader till 30 juni.

I en handlingsplan som Dalslänningen tagit del av står det att läsa att man ser det som realistiskt att få bort ytterligare 200 ton fram tills sista juni, men att man inte tror sig vara helt klara med bortforsling och städning förrän 30 september. 

Källa: Dalslänningen

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079