23948sdkhjf

Bekum bygger på med pultrudering

Tyska Bekum Maschinenfabriken GmbH har förvärvat ProTec Polymer Processing GmbH (ProTec) affärsenheten för pultrudering. Förvärvet genomfördes den 1 april 2023. 

Bekum är en av världens största tillverkare av maskiner för extruderingsformblåsning. Tillverkaren har fabriker i Tyskland, Österrike och USA. Med förvärvet breddar maskintillverkaren sitt utbud även mot marknad för fiberförstärkt plast och sätter kursen för ytterligare tillväxt.

Den nya affärsdivisionen kommer att vila under nybildade Bekum Services GmbH. Bekum Maschinenfabriken GmbH förvärvar även ProTec Polymer Processing Shanghai, som de senaste åren sålt LFT-system till den kinesiska marknaden. Sajten i Shanghai kommer att fortsätta att ytterligare utöka försäljningen och den lokala servicen i Kina och asiatiska länder.

Bekum kommer att erbjuda kompletta produktionslinjer i storlekarna 8-strängs LFT-labblinjer, 32-strängs LFT-produktionslinjer och 64-strängs LFT-produktionslinjer. I framtiden kommer Bekum också att utveckla LFT-linjerna för applikationer inom områdena UD-tejper och kontinuerliga fiberförstärkta termoplastprofiler, uppger tillverkaren i ett pressmeddelande.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093