23948sdkhjf

Tuff inledning på året för Xano

Den svenska Xano-koncernen utgörs av teknikföretag som erbjuder tillverknings- och utvecklingstjänster för industriprodukter och automationsutrustning. Koncernen är indelad i tre affärsområden (Industrial Products, Industrial Solutions och Precision Technology). 

Verksamheten inom *Industrial Products är den som arbetar med utveckling, tillverkning och försäljning av komponenter och system i plast framställda genom rotationsgjutning, formsprutning och formblåsning. Företagen levererar såväl kundspecifika som egenutvecklade produkter. För det affärsområdet minskade omsättningen med 7 procent och rörelseresultatet sjönk med 39 procent under årets första kvartal.

För koncernen som helhet minskade nettoomsättning från 985 till 896 MSEK under kvartalet. Resultatet sjönk från 108 till 57 MSEK, motsvarande en minskning i vinstmarginal från 14 till 8,2 procent.

I delårsrapporten skriver Lennart Persson, vd och koncernchef för Xano AB följande:

Överlag upplever vi ett stabiliserat marknadsläge och ett i många fall mer balanserat inflöde av order. På kort sikt ser vi därför goda möjligheter att växa och stärka lönsamheten. Förbehåll finns dock kopplat till den projektrelaterade verksamheten, där framtidsutsikterna är förknippade med några orosfaktorer. Här ser vi fortsatt stor påverkan av störningarna i leveranskedjan och den globala finansiella osäkerheten. Samtidigt finns det en hög utvecklingspotential genom våra investeringar inom nya verksamhetsområden och på nya marknader.

*I affärsenheten Industrial Products ingår Ackurat, Blowtech, Cipax och Pioner Boat.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.187