23948sdkhjf

Nolato gör brittiskt EMC-förvärv

Brittiska P&P Technology erbjuder komponent- och materiallösningar inom skärmning av elektronik för att uppnå elektromagnetisk kompabilitet, så kallad EMC. Nyligen förvärvades bolaget av Nolato AB som genom förvärvet erhåller kompletterande tillverkningsteknologier, en breddad kundbas samt en förstärkt närvaro i Storbritannien.

Det förvärvade bolaget omsätter omkring 25 miljoner kronor på årsbasis. Det grundades 2014 och har ett 20-tal medarbetare vid sin anläggning nordöst om London.

– Vi ser en fortsatt stark marknadstillväxt inom EMC-området, och bedömer att nya affärsmöjligheter genereras i takt med att exempelvis fordonens elektroniska system kräver såväl skärmning som värmeavledning i allt större omfattning. Genom förvärvet erhåller vi kompletterande tillverkningsteknologier, breddad kundbas och en förstärkt närvaro på den brittiska marknaden, säger Nolatos koncernchef Christer Wahlquist.

P&P Technologys verksamhet kommer att redovisas inom affärsområde Nolato Integrated Solutions och konsolideras i koncernen per maj månad. Köpeskillingen uppgår till cirka 13 MSEK.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094