23948sdkhjf

Trelleborg etablerar fabrik i Bengaluru

Trelleborgkoncernen har tagit beslut om att bygga en fabrik för tätningslösningar i Bengaluru, Indien. Produktionsanläggningen ska ersätta befintliga i Indien, vilken snart nått sin fulla kapacitet.


– Indien är en av världens största marknader. Vi har funnits i Indien sedan mer än 40 år. Vår årliga omsättning i landet uppgår idag till cirka 600 MSEK. Med den nya tillverkningsanläggningen för tätningar ökar vi produktionskapaciteten med mer än 60 procent i förhållande till nuvarande anläggningar, säger Peter Nilsson, vd och koncernchef för Trelleborg.

Koncernen kommer förvärva mark i Bengaluru-området för att bygga en modern anläggning anpassad till framtidens krav på både effektiva produktionsprocesser och hållbarhet, vilket innefattar solpaneler, energieffektivitet, gröna transporter och effektiv vattenhushållning. Därtill kommer produktionsutrustningar att uppgraderas. 

Produktionen i den nya anläggningen kommer att starta under det första halvåret 2026. Investeringen beräknas till cirka 300 MSEK under 2023 fram tills 2026.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094