23948sdkhjf

K.D Feddersen gör split i Norden

Den 1 maj 2023 genomför K.D. Feddersen GmbH en större förändring av sin verksamhet i Norden och Baltikum då K.D. Feddersen Norden AB delas upp i flera bolag.

Koncernen, omsätter cirka 10 miljarder kronor, varav 500 miljoner i den nordiska delen. Plastforum har pratat med Torbjörn Egerhag, vd för K.D. Feddersen Norden AB, som förtydligar uppdelningen och renodlingen.

Ett av bolagen blir ett renodlat plastdistributionsbolag, K.D. Feddersen Distribution AB. Dan Hagström, idag försäljningschef vid K.D. Feddersen Norden, har utsetts till vd för detta nya bolag.

-Vi kommer att koncentrera all försäljning av tekniska plaster till detta nya distributionsföretag. Vi kommer på detta vis kunna öka synergierna med systerbolagen runt om i Europa och vi kommer vi kunna erbjuda ännu bättre service över hela Norden, säger Dan Hagström.

K.D Feddersen Distribution kommer endast att hantera och distribuera andra tillverkares materialportföljer.

Torbjörn Egerhag, vd för K.D. Feddersen Norden AB blir fortsatt vd för detta bolag, vilket dock namnändrats till K.D. Feddersen Plastics Machinery AB.

-Bolaget blir ett renodlat företag för försäljning av maskiner och service, säger Torbjörn Egerhag och tillägger att koncernens egen portfölj av plastråvara, likt den från Akro Plastics, även kommer tillhöra det nybildade företaget K.D. Feddersen Plastics Machinery AB.

Den 1 maj startas även ett maskinbolag för den finska marknaden, samt att det norska systerbolaget Protec Scandinavia A/S, där Per Skjevik idag är vd, namnändras till K.D. Feddersen Plastics Machinery A/S.

-Samtidigt inkorporeras den svenska delen av Protec Scandinavia i K.D. Feddersen Plastics Machinery AB. Därmed får vi tre bolag i Norden med lokal ledning och service, och en väldigt bred produktportfölj av maskiner och utrustning för plasttillverkning och plaståtervinning, säger Torbjörn Egerhag till Plastforum.

Koncernen har som mål att ta fram en ny affärsmodell. Där av renodlingen.

- Vi börjar så här, den permanenta lösningen kan i framtiden komma att se annorlunda ut, förtydligar Torbjörn Egerhag.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11