23948sdkhjf

Miljösmarta materialalternativ från Polykemi

-Vi har inlett året bättre än planerat. Trots att det fortfarande finns en osäkerhet på marknaden så ser vi på flera håll att våra volymer ökar. Vi bedömer att efterfrågan sakta men säkert kommer att fortsätta öka under året, säger Mattias Persson, försäljningschef vid Polykemi AB.

I sin monter pratar Polykemi materialsmarta alternativen för en mer hållbar framtid. Till sommaren lanseras två nya högkvalitativa biobaserade PP-kvaliteter, som kommer att produceras av massbalanscertifierad plastråvara. Kvaliteterna presenteras i montern.

De nya materialen ingår i materialfamiljen Natucomp. Materialen kommer att lanseras så snart Polykemis pågående ISCC-certifiering är helt klar.

– Det första materialet är Natucomp BPPH GF5030HC, och är en högkristallin och glasfiberförstärkt PP, utvecklad för att i många fall kunna ersätta PA GF eller PBT GF och därigenom spara både vikt, kostnader och miljö, förklarar Mattias Persson.

– Det andra materialet, Natucomp BPP EP317R UV, är ett komplement till vårt flexibla Complus PP-koncept för komplexa interiöra fordonapplikationer, fortsätter Persson.

I Complus PP-konceptet finns valmöjligheter mellan flera olika material, både baserat på fossil, återvunnen och snart även biobaserad plastråvara. Materialen har liknande egenskaper och kan därför användas i samma formverktyg och även bytas till något av de andra PP-materialen inom konceptet sent i utvecklingsprocessen. Monter D:04

Artikeln är en del av vårt tema om Plastteknik Nordic 2021.

Kommentera en artikel

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125