23948sdkhjf

Stark önskan om EU-harmoniserad verifieringsmetod

European Plastics Converters - EuPC - och 30 andra sammanslutningar av plastvärdekedjan, uppmanar EU-kommissionen och dess medlemsstater att under innevarande år, 2023, anta EU-harmoniserade beräkningsregler för återvunnet innehåll i plast, genom massbalansering.

För att uppnå en cirkulär ekonomi för plast behöver användningen av återvunnet material ett lyft. Vid sidan av investeringar i klimatneutrala produktions- och försörjningskedjor behövs större stöd för att förhindra avfallsgenerering, återanvändning av plast och snabb uppskalning av mekanisk, organisk och kemisk återvinning, skriver EuPC.

Europeiska plastkonverterare, tillverkare och användare av plastprodukter eller plastförpackningar inom alla sektorer är angelägna om att avsevärt öka utbudet och användningen av återvunnen plast, därav uppmanar EuPC EU-kommissionen att välja eller utveckla en EU-harmoniserad beräknings- och verifieringsmetod för att fastställa hur det återvunna ingående innehållet ska allokeras till utgående produkter - en massbalanskedja för att beräkna kemiskt återvunnet innehåll i plast.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
CJ Biomaterials utser Helian till sin distributör i Europa
Molnbaserad rapportering för enkel spårning
Stapelbar med förnybart innehåll
Automatiserad produktion är A och O
SHI tror fortsatt starkt på helelektriska maskiner
A-plastgruppen etablerar egen plaståtervinning i Fröseke

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109