23948sdkhjf

Funktionella fyllmedel och tekniska polymerer

Algol Chemicals Scandinavia lyfter fram nyheterna i sin produktportfölj. En av dessa är ett biobaserat, kolneutralt fyllmedel för plast. Nya tekniska polymerer som PA6, PA66, ABS, SAN, ASA, PBT, PET, PPS och PEEK, samt ett komplett utbud av tillsatser lyfts också fram. 

Algols absoluta nyckelprodukt är UPM Biomotion Recyclable Functional Filler (RFF), som har ett neutralt eller till och med negativt koldioxidavtryck. Den är nära infraröd (NIR) detekterbar, vilket möjliggör separering av olika plastingredienser i återvinningsprocessen. Produkten innehåller 94 procent förnybart kolinnehåll, är av hög renhet, PAH-fri, ger naturlig färg, har UV- och oxidationsskydd och fungerar som ett förstärkande fyllmedel med låg materialdensitet.

- Vi kommer att ha en teknisk expert från UPM Biochemicals i montern som presenterar produkten och dess NIR-detekterbarhet med NIR-skanner. Det är en unik möjlighet att se råvaran och själva produkten då produktionen i industriell skala startar först 2024. Vi kommer även att ha slutprodukter som besökarna kan ta och känna på, gjorda med den nya RFF, säger Tiia-Lila Vuylsteke från Algol Chemicals.

För Algol Chemicals Scandinavia har året börjat bra. Samarbeten med flera nya, välkända leverantörer med mycket intressanta produkter har inletts. Företaget har även en ny försäljningschef som tar huvudansvaret för försäljningen av konstruktionsplaster i Skandinavien och en ny försäljningschef som tar samma roll i Finland. Monter F:09

Artikeln är en del av vårt tema om Plastteknik Nordic 2021.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078