23948sdkhjf

Mer teknik till lägre pris

Claes Sturesson, marknadschef och delägare av Plamako, anser att året inletts lite avvaktande, men affärerna har sedan kommit gång ganska bra, så projekt saknas inte.

- Mässan ser vi som en bra mötesplats för att möta kund. Budskapet vi kommer förmedla är - Mer teknik till lägre pris och reducerad energiåtgång, säger Sturesson och tillägger att de går mot strömmen genom att leverera en prissänkning på sina formsprutningsmaskiner från Haitian samtidigt som maskinerna berikas med mer teknik på utsidan.

Även Sepro:s bassegment av linjärrobotar kommer prissänkas och utrustas med mer teknik. Vidare säger han att Haitian i Shanghai i maj lanserar maskingeneration nummer 5. Maskinserien kommer vara berikad med ytterligare energibesparande funktioner som ny standard.

Under 2024 påbörjar Haitian storskalig produktion av formsprutningsmaskiner, servomotorer etc. i Serbien.

- Detta medger en enorm fördel för oss, säger Sturesson.

En klar trend är att kundens framförhållning blivit kortare. Han har blivit mer kostnadsmedveten och behovet av snabba leveranser har ökat.

- Haitians storskaliga fabrik i Serbien kommer möjliggöra snabba leveranstider. Därtill har vi redan idag, från Haitians fabrik i Tyskland tillgång till över 200 maskiner för leverans om 2-3 veckor. Monter B:03

Artikeln är en del av vårt tema om Plastteknik Nordic 2021.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.391