23948sdkhjf

Lyfter fram hållbara kvaliteter

Markus Olofsson, försäljningschef för Distrupol Nordic säger att året inletts något svagare än vanligt med kunder som sänker sina lagernivåer i väntan på stabilisering av prisnivåerna. Krig i Europa och en svajig finansmarknad gör också att många bearbetare avvaktar och endast köper det som verkligen behövs just nu.

- På mässan kommer vi lyfta fram hållbara material som Ineos Recycl-IN och återvunna kompound från Sumika compounds. Även Celanese portfölj av tekniska plaster får stort utrymme, säger Olofsson.

Under året har en ny säljare anställts för den svenska marknaden, vilket innebär att Distrupol Nordic från och med sommaren kommer ha tre säljare och två tekniker som serva den svenska marknaden.

Den trend han ser som tydligast är en fortsatt ökning av hållbara material.

- Vi jobbar fortsatt med detta samt återvunna kvaliteter och tittar mycket på hur vi kan reducera koldioxidutsläppet. Många gånger kan man sänka sitt miljöavtryck genom att byta ut en nyvara mot en annan som har ett lägre CO2 utsläpp.

På kort sikt vill Distrupol Nordic bibehålla sin position som en av de ledande distributörerna på den nordiska marknaden och på sikt vill distributören växa, både genom ökade marknadsandelar och nya huvudmän, nya material och en ökad teknisk service till sina kunder. Monter F:03.

Artikeln är en del av vårt tema om Plastteknik Nordic 2021.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.362