23948sdkhjf

Mätmetoder och instrument

Cromocol Scandinavia AB är ett företag med inriktning mot utrustning, instrument och system för kvalitetskontroll och provning av bland annat material och komponenter. Produkterna kommer från ledande tillverkare, kända för sin kvalitet och tekniska innovationer. Det arbetar även med kompletta systemlösningar där de skräddarsyr en utrustning eller anläggning för kundens specifika behov och önskemål. 

I sin monter visar Cromocol instrument för Sol och UV-simulering från Atlas, instrument för yt-analys och kontaktvinkel från Krüss, nötningsprovare från Taber, reptålighetstestare, glansmätare och dragprovare från Erichsen, kulörmätare från HunterLab och mycket annat.

Ayríís är en ny kontaktvinkelteknik från Krüss för användaroberoende kvalitetskontroll. Tekniken används för att testa ytor som har förbehandlats eller rengjorts före beläggning, tryckning eller limning. Instrumentet skapar en virtuell 3D-modell av vattendroppen som doseras under mätningen och bestämmer automatiskt och tillförlitligt kontaktvinkeln baserat på en 3D-bild av droppen. Mätningen tar bara sekunder och kräver inga förkunskaper eller utbildning. Cromocol har instrumentet i sin monter för demonstration.

En annan nyhet är att Cromocol i februari i år ingick samarbete med företaget X-Sight, som tillhandahåller optisk utrustning för experimentanalys. I montern finns representanter på plats från X-sight för att demonstrera både hård och mjukvara. Monter F:24.

Artikeln är en del av vårt tema om Plastteknik Nordic 2021.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078