23948sdkhjf

Nedräkningen har börjat

Den 10 till 11 maj är det åter dags för plastindustrin att mötas på Malmömässan. Vi har pratat med Mahtab Karimi, projektledare för årets Plastteknik Nordic.

Mahtab Karimi, projektledare för årets Plastteknik Nordic, ser med spänd förväntan fram emot att välkomna mässans besökare, utställare och föredragshållare till Malmömässan den 10 och 11 maj. När vi pratar med henne har nedräkningen börjat och när du som läsare har den här artikeln i din hand (6/4) är det knappt fem veckor kvar tills mässportarna öppnas.

- Inför årets mässa tror vi att antalet besökare kommer vara fler än när mässan senast begav sig i december 2021. Försäljningen taktar på fint och vi märker att intresset för våra fokusområden är starkt, säger hon och tillägger att besökarna kan vänta sig att det kommer vara över 100 taggade utställare på plats i Malmö.

I vanlig ordning är de svenska utställare i majoritet, men utställare från i synnerhet Danmark och även Finland, Norge, Tyskland med flera länder är representerade.

Vi förväntar oss glada besökare, stort fokus på hållbarhet och cirkularitet samt heta produktnyheter när vi ses i maj.

Årets fokusområden är hållbarhet och cirkulär ekonomi, innovationer och ny teknik samt plastens roll i samhället. På dessa teman kommer en rad föredrag att hållas på mässans två scener. På de olika scenerna kommer bland annat två paneldebatter att hållas. Den ena är på temat Plasten i en cirkulär framtid där nuvarande status för plastanvändning, de utmaningar som industrin står inför samt potentiella lösningar för att gå mot en cirkulär ekonomi, kommer att debatteras. Den andra paneldebatten består av representanter från våra nordiska länder på temat EU:s legalisering och stabilisering för en cirkulär värdekedja.

- Ett nytt inslag på årets mässa är ett ökat fokus på innovation, både med seminariepunkter och utställare med start-ups. Vi kommer även att ha en match-making på plats på mässan, säger Mahtab Karimi.

I likhet med tidigare år så är arrangören Easyfairs ambitionen att bjuda på en härlig mötesplats där många av utställarna är trogna sedan tidigare, och att ha öppna scener med ett kvalitativt innehåll. I vanlig ordning kommer mässans första dag att avslutas med ett branschmingel i foajen.

Artikeln är en del av vårt tema om Plastteknik Nordic 2023.

Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078