23948sdkhjf

Hållbar TPE med återvunnen råvara

Teknor Apex har i samarbete med UBQ Materials tagit fram en termoelast (TPE-E) med 35 procent återvunnen råvara. Kvaliteten, Monprene S3 CP-15170 BLK, finns inledningsvis som svart kompound med en hårdhet på 70 Shore A. Hårdheten och mängden återvunnen råvara kan anpassas utifrån slutanvändningskrav. 

Det återvunna innehållet kommer från israeliska UBQ, och är en plastersättning som omvandlats från organiskt och oåtervinningsbart konsumentavfall. Det här är en biobaserad och mycket återvinningsbar, klimatpositiv lösning för en cirkulär ekonomi, skriver parterna i ett pressmeddelande. 

Genom att ersätta oljebaserade råvaror med UBQ:s återvunna råvara i TPE-kompound bidrar Teknor Apex till att bevara ändliga naturresurser och minska koldioxidavtrycket från slutprodukter, skriver de vidare.

Kvaliteten har en hög flytbarhet och är speciellt framtagen för formsprutning eller övergjutning på PP, för olika applikationer mot konsument.

UBQ Materials kommer under 2023 att öppna en anläggning i Nederländerna med en årlig produktion på 80 000 ton UBQ-råvara, vilket ytterligare kommer överbrygga klyftan mellan de globala ekosystemen av avfall och material.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.055