23948sdkhjf

Nya vertikalmaskinen VPower från WITTMANN BATTENFELD

| Medlemsnyhet | Företag Battenfeld Sverige AB

Vid Fakuma 2018 presenterade WITTMANN BATTENFELD den helt nyutvecklade vertikalmaskinen VPower. Med nya VPower, baserad på de beprövade vertikalmaskinerna från WITTMANN BATTENFELD, finns nu vertikalmaskinerna i PowerSerie-design.

Vid Fakuma 2018 presenterade WITTMANN BATTENFELD den helt nyutvecklade vertikalmaskinen VPower. Med nya VPower, baserad på de beprövade vertikalmaskinerna från WITTMANN BATTENFELD, finns nu vertikalmaskinerna i PowerSerie-design. PowerSerierna är marknadsledande maskiner med mängder av fördelar - t ex bästa energieffektivitet redan i standardmodellerna. Vidare så står PowerSerierna för högsta precision, kompakt format och enastående användarvänlighet. Som med alla PowerSerie-produkter kommer VPower med B8-kontrollsystem med Windows 10 IoT och WITTMANN 4.0 för säker och enkel integration av produktionsceller och nätverk.

Grundegenskaperna för nya VPower är det innovativa roterande formbordet med 2 holmar, vilket möjliggör optimal tillgänglighet genom avsaknad av en central mittholme. De generöst tilltagna roterande formborden är kombinerade med snabbstängningscylindrar på utsidan som ger snabb öppning och stängning. Inledningsvis kommer VPower med roterande formbord med 1300 och 1600 mm diameter drivna av servo-elektriska motorer för snabba rotationstider och högsta precision. Finns i utförande om oscillerande 2-stegs operation samt roterande 2-, 3- och 4-stegs operation.

Maximal driftsäkerhet genom centralsmörjning av alla rörliga delar. Det holmlösa rotationscentrumet ger stort utrymme för att installera kylvatten, hydrauliska komponenter, tryckluft och strömförsörjning centralt under formbordet. Nya UNIFORCE är ett system för tryckutjämning mellan de horisontala delarna och låsningsenheten vilket säkerställer en mjuk kraftöverföring till formen.

Sprutenheten kan konverteras på ett enkelt sätt i efterhand från vertikal till horisontal, och vice versa. Vidare så är nya Vpower förberedd för drift med 2 aggregat, och maskinen kan vid vilket tillfälle efterutrustas med ytterligare en sprutenhet.

Nya VPower är utrustad med en servo-hydraulisk dubbelpump som standard, vilket möjliggör parallella rörelser av öppning och utstötare. Tack vare inkapsling samt ljudisolering är maskinen extremt tyst. Högeffektiv filtrering av hydraulikoljan säkerställer långsiktig precision.

Maskinens öppna design gör den ytterst väl lämpad för integrering av automatiseringssystem med inlägg av detaljer och uttag av färdiga produkter. Vidare så är fotavtrycket betydligt mycket mindre är tidigare modeller vilket sparar värdefull golvyta. Den ergonomiska arbetshöjden är lägre än 1 meter, vilket gör den mycket lättarbetad för användaren.

Som ett första steg kommer nya VPower att erbjudas med låskrafter på 120 och 160 ton, och kommer att finnas på marknaden från början av 2019.

Mer information på https://www.battenfeld.se/formsprutor.html

Medlemsnyhet

Företag
Battenfeld Sverige AB

Skallebackavägen 29
302 41 Halmstad
Sverige
Battenfeld Sverige AB

Sänd till en kollega

0.072