23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Scanfill tunnast på marknaden - med en ny gummivals!

För att möta marknadens behov för tunnare miljövänlig plastfolie har Polykemis dotterbolag Scanfill AB satsat på en maskinförändring för att bredda sitt produktprogram av helt eller delvis oljefria plaster.

Genom att ersätta en av stålvalsarna i tillverkningsprocessen med en gummivals har Scanfill AB minskat sin minimumnivå, och har nu kapacitet för att producera den miljövänliga plastfolien Scanfill Sheet med en tjocklek från 150 mikrometer upp till 1500 mikrometer.

– Vi strävar ständigt efter att utveckla våra Scanfill-produkter för att möta den växande efterfrågan, säger Karl Banke, utvecklingstekniker. Med den tunnare Scanfill Sheet öppnar vi upp för fler applikationer för både befintliga och nya kunder.

Scanfill Sheet består av 50% mineraler vilket ger den många fördelaktiga egenskaper utöver de överlägsna miljöfördelarna. Mineralerna ger materialet bra styrka och styvhet vilket möjliggör en tunnare folie. Dessutom har Scanfill Sheet en naturligt bra barriär, vilken kan förbättras ytterligare genom att inkludera ett EVOH-lager.

– Scanfill Sheet är tillgänglig i upp till sju lager med olika färger och med matt eller glansigt ytskikt. Vi ser fram emot att utforska de många olika användningsområdena för Scanfill Sheet tillsammans med våra kunder, avslutar Karl.

Scanfill AB erbjuder kostnadseffektiva och hållbara förpackningsmaterial som består av 50% mineraler och 50% polyeten eller polypropen vilket tillför styrka och slagseghet. Scanfill-materialen är godkända för kontakt med livsmedel, har hög värmeledningsförmåga, utmärkta formningsegenskaper och ger en ökad produktionshastighet.

Polykemi AB
Box 14
271 21 YSTAD
Ystads kommun
Sverige
VAT nummer: SE5561143461

Kontaktperson

MP
Mia Persson
Försäljningschef
+46 41179729 Mia.Persson@polykemi.se

Sänd till en kollega

0.062