23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Bjørn Thorsen A/S stärker samarbetet med Celanese

Bjørn Thorsen A/S stärker samarbetet med Celanese: Utökad portfölj med elastomerer og Expansion i Europa.

Bjørn Thorsen A/S, distributör med fokus på mjuka och flexibla polymerlösningar, är stolt över att tillkännage utvidgningen av sitt samarbete med Celanese, ett ledande globalt kemi- och specialmaterialföretag. Bjørn Thorsen har fått tillgång till nya produkter och marknadsområden av Celanese. Ett exempel är distributionsrättigheterna för Hytrel® TPC (termoplastisk polyesterelastomer) i Frankrike samt i de nordiska och baltiska länderna. 

Utökad portfölj med elastomerer

Hytrel® TPC läggs till Bjørn Thorsens nuvarande utbud av elastomerer, som Santoprene® TPV från Celanese, Estane® TPU från Lubrizol samt Opti-Pren™ TPV, Opti-Soft™ TPE och Opti-Flex™ TPO från Customized Compound Solutions. Detta förstärker ytterligare den mångsidiga produktportföljen och gör att Bjørn Thorsens team av experter kan tillhandahålla optimala elastomerlösningar för kundernas unika användningsområden. Mikko Långström, försäljningsdirektör för affärsenheten Advanced Polymers, säger "Genom att erbjuda ett komplett spektrum av elastomerer kan vi matcha kundernas krav med den perfekta materiallösningen. Oavsett om de behöver flexibiliteten hos TPV, hållbarheten hos TPU eller mångsidigheten och styrkan hos TPC, så har vi dessa materiallösningar. Vårt mål är att hjälpa kunderna att förnya produktdesign, minska kostnader, förbättra produktprestandan och ta fram nya tillämpningar på marknaden."

"Samarbetet mellan Bjørn Thorsen och Celanese har präglats av ett åtagande att betjäna våra kunder med kvalitet och innovation. De senaste produkttillskotten kommer att förbättra vår förmåga att möta våra kunders föränderliga behov, särskilt när det gäller att tillhandahålla anpassade TPC-lösningar, som additivtillverkning, infärgning eller förbättrade vidhäftninsegenskaper, vilket ger dem tillgång till en elastomerisk premiumlösning." säger Kevin Barthomeuf, CTO för Customized Compound Solutions, en del av Bjørn Thorsen Group. 

För Bjørn Thorsens kunder innebär detta samarbete också att de får lösningar som präglas av cirkularitet. Både Celanese och Bjørn Thorsen har åtagit sig att ta fram hållbara, återvinningsbara och cirkulära lösningar för marknaden. "Vi bygger upp ett nytt koncept för strategiskt OEM-engagemang, med fokus på cirkularitet och innovation. Jag är glad över att kunna ta in Hytrel® TPC i vårt utbud av material som förverkligar värderingar inom cirkulär ekonomi", tillägger Frederik Grønborg, Circularity & Innovation Manager på Bjørn Thorsen Group. 

Expansion i Europa

Bjørn Thorsens Advanced Polymers-team hoppas kunna ta in fler elastomerer i sin produktportfölj inom en snar framtid, vilket stöder Bjørn Thorsens fastlagda expansionsplaner över Europa. Som en del av sina åtgärder för att stödja den europeiska strategin, har företaget inlett intervjuprocessen med tänkbara kandidater inom plast- & gummiområdet för att leda företagets inträde på marknaderna i Tyskland och Centraleuropa. Som Bjørn Thorsens styrelseordförande Claus Adser uttrycker det: "Vi tror verkligen att det finns nya och outforskade möjligheter i Tyskland och Centraleuropa, som kan kommersialiseras genom vår öppna inställning till marknaden. Vårt utökade engagemang är avgörande för våra tillväxtambitioner och självklart av högsta prioritet." 

Bjørn Thorsen A/S
Søholm Park 1
2900 Hellerup
Gentofte Kommune
Danmark
VAT nummer: DK89810418
P nummer: 1002827113

Kontaktperson

Bo Norman
Sales Manager
bn@bjorn-thorsen.com

Sänd till en kollega

0.031