23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Volymetrisk vs gravimetrisk dosering

Visste du att skillnaden mellan volymetrisk och gravimetrisk skruvdosering kan vara av stor betydelse beroende av process?

Visste du att skillnaden mellan volymetrisk och gravimetrisk skruvdosering kan vara av stor betydelse beroende av process? Vill man ha full kontroll över processen och dess data så krävs det att man väger materialflödet in i processen.

När det gäller volymetrisk dosering sker detta endast med hastighet och volym. Vi kan säga att doseringen blir så bra och noggrann som du själv ställer in den. Dock blir du inte informerad om avvikelser då volymetrisk dosering förutsätter att alla parametrar stämmer. Det är alltså viktigt att kontinuerligt kalibrera utrustningen. 

Gravimetrisk dosering avläser viktminskning vilket gör att du får full koll på doseringen och vad som händer. Ändras någon parameter, till exempel bulk-vikt, självkalibrerar en gravimetrisk doserare sig för att bibehålla förhållandena. Med denna teknik spar du både tid, pengar och får en redogörelse för materialförbrukning. 

Kontakta oss så berättar vi mer!

Centramec AB
Mårdaklevsvägen 24
310 63 Älvsered
Falkenbergs kommun
Sverige
VAT nummer: SE5562014638

Kontaktperson

Sänd till en kollega

0.109