23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Elastocon erbjuder laboratoriekvarnar av knivmodell

Knivkvarnar är idealiska för neddelning av mjuka till medelhårda, spröda, fibrösa, sega eller temperaturkänsliga material såväl som plast.

Materialen finfördelas genom skärande och klippande påverkan där valet av sikt avgör den slutliga finheten. Varierande knivgeometri och utbytbara knivblad säkerställer maximal flexibilitet och hållbarhet. Skärverktygen finns i varierande stålsorter samt hårdmetallen volframkarbid, för att kontrollera problem med nötning, vilket orsakar kontaminering.

Alla typer av malning orsakar friktionsvärme. Därför är det viktigt vid malning av plast och gummi att även se tillval som cykloner, flytande kväve och frysning för att reducera friktionsvärmen och/eller uppnå sprödare material i malkammaren och/eller före malning.

Olika typer av laboratoriekvarnar

  • Pulverisette 29 är en perfekt laboratoriekvarn för regelbunden malning av små provkvantiteter av material som plast och andra material med låg specifik densitet.
  • Pulverisette 15 är en laboratoriekvarn för neddelning av torra material som är mjuka till medelhårda i sin konsistens.
  • Pulverisette 19 är en kraftfull laboratoriekvarn, som finns i olika modeller med variabel hastighet för bästa resultat.

Läs mer om laboratoriekvarnarna på Elastocons webbplats här

Elastocon AB
Tvinnargatan 25
507 30 Brämhult
Borås stad
Sverige
VAT nummer: SE5563522613

Kontaktperson

PL
Per-Anders Larsson
Försäljningsansvarig
+46 033-323 39 56 per-anders.larsson@elastocon.se

Sänd till en kollega

0.031