23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Metrios - Snabb och noggrann mätning

Genom att använda en högupplöst kamera, ger Metrios dig möjlighet att enkelt mäta små detaljer såsom radier, vinklar, gängor, längder och diametrar med precision och tillförlitlighet.

Förfallodatum
den 31 december 2027

Optisk mätmaskin för effektiva 2D mätningar

Metrios är en banbrytande optisk mätmaskin som erbjuder snabba och noggranna 2D mätningar. Med en enkel placering av mätobjektet på mätbordet, kan du påbörja mätningen med ett enkelt knapptryck och få resultaten på bara någon sekund.

Det som särskiljer Metrios är dess moderna design som kombinerar de senaste teknologiska framstegen med användarvänlig funktionalitet. Man kan kalla den en avancerad profilprojektor som möjliggör även automatiserade mätningar. Genom att använda en högupplöst kamera, ger Metrios dig möjlighet att enkelt mäta små detaljer såsom radier, vinklar, gängor, längder och diametrar med precision och tillförlitlighet.

En unik egenskap hos Metrios är dess multi-touch-skärm som förenklar mätprocessen, särskilt när fördefinierade mätprogram saknas. Genom att välja önskad ljusinställning och ta en bild, kan du direkt påbörja att markera linjer, cirklar och punkter på skärmen. Detta gör att du snabbt, enkelt och exakt kan utvärdera mätresultaten i realtid. 

Metrios & Metrios Cross

Från fordons- och flygindustrin till medicinsk sektor, Metrios och Metrios Cross möjliggör mätning av enstaka detaljer på några sekunder eller kontroll av flera komponenter samtidigt.

  • Metrios - Med sin höga upplösning är denna maskin idealisk för små till medelstora detaljer och kan användas i en mängd olika branscher.
  • Metrios Cross - Denna variant av Metrios har också en hög upplösning för små till medelstora detaljer och är dessutom utrustad med ett rörligt X-Y bord för ännu större mångsidighet och möjlighet till precision.

 

Metrios HD och Metrios HD 

Metrios HD Cross markerar en ny era inom optisk mätteknik med överlägsen upplösning. Dessa avancerade system är särskilt designade för att möta de krav som de allra minsta komponenterna ställer. De utgör den optimala lösningen för precisionsmätning av små delar och mikrokomponenter.

  • Metrios HD - Denna maskin erbjuder den absolut högsta upplösningen och har förmågan att fånga varje minsta detalj på mikrokomponenter.
  • Metrios HD Cross - Precis som Metrios HD erbjuder denna maskin enastående upplösning för mikrokomponenter. Dessutom är den utrustad med ett rörligt X-Y bord som möjliggör ännu större flexibilitet i mätprocessen. 

Snabb Mätning med Touch-skärm

Metrios-serien är utrustad med en 17-tums multi-touch-skärm som förenklar mätprocessen, särskilt när färdiga mätprogram saknas. Genom att välja önskad ljusinställning och ta en bild kan användaren enkelt markera linjer, cirklar och punkter direkt på skärmen för snabb och smidig utvärdering. Möjligheten att koppla in en extern bildskärm erbjuder ytterligare flexibilitet.

Vad kan man mäta?

Metrios erbjuder möjligheten att mäta små till medelstora detaljer i olika material, utan att deformera materialet då mätningen sker beröringsfritt. Bland de mätbara detaljerna finns:

  • Mekaniska detaljer: Svarvade, frästa, stansade, vattenskurna eller gnistade komponenter.
  • Plastdetaljer: Formsprutade, 3D-skrivna, CNC-bearbetade detaljer.
  • Gummi/Silikondetaljer: Formpressade och injektionsdetaljer.

Metrios-serien representerar en avancerad mätteknik som möjliggör högprecision och flexibilitet, oavsett om det handlar om små eller medelstora komponenter i olika material.

OGP Scandinavia AB
Mått Johanssons väg 9
633 46 ESKILSTUNA
Eskilstuna kommun
Sverige
VAT nummer: SE5565615597

Kontaktperson

HH
Henric Hilmersson
henric.hilmersson@ogp.se

Sänd till en kollega

0.047