23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Värmeledande plast

Ny blandning av termiskt ledande termoplast möjliggör komplex design med integrerade funktioner i belysningarmatur för växter.

Plaster som modifierats för att få värmeledande egenskaper öppnar upp för en produkt där man kan integrera flera funktioner i samma detalj utan någon efterbearbetning. Fördelarna med att tillverka något i plast i förhållande till metall är flera, bland annat kan nämnas den minskade energiåtgången som krävs i tillverkningsprocessen, en annan är att slutprodukten blir lättare och påverkar transporter på ett positivt sätt.

Med smart design och funktions integration kan antal komponenter reduceras i slutprodukten detta förenklar i sin tur även återvinningen. I ett samarbete med slutkunden har LATI tagit fram ett nytt material optimerat för ändamålet. Materialet går att få om så önskas både från mekanisk så väl som kemiskt återvunnen basråvara. Iden var att tillåta livsmedelsproduktion i urbana miljöer, på platser som en gång aldrig skulle ha ansetts lämpliga. I grund och botten handlar det om att återföra människor till kontakt med naturen, genom teknik. Mångfald, mångkultur och en mix av kompetens är ingredienserna som gör projektet unikt: Ingenjörer, designers, projektledare, marknadsföringsexperter, agronomer från sex olika länder har gemensamt löst uppgiften.
Termiskt ledande plaster ingår i LATIs produktgrupp LATICONTER, en produktgrupp som ständigt utvekcas tillsammans med våra kunder.

Att ersätta traditionella metalllösningar med plastblandningar är en komplex utmaning. Vår uppgift är att erbjuda specifik och banbrytande teknisk expertis för att lösa svårigheter och tvivel. Det mest tillfredsställande för oss är att se resultatet av många olika samarbeten materialiseras i form av smarta, högpresterande och konkurrenskraftiga produkter.

För mer information se: www.lati.com

 

LATI Sweden
C/o Moore Randby AB
BOX 31028
400 32 Göteborg
Göteborgs stad
Sverige

Kontaktperson

Sänd till en kollega

0.109