23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Smart och effektiv material- och strukturprovning

Helautomatisk virvelströmsprovning för 100% inspektion i produktionslinjer.

MAGNATEST TCL är designad för att utföra helautomatisk, oförstörande virvelströms-provning för 100% inspektion i produktionslinjer. Dessutom kan den användas för manuell provning, t.ex. i ett laboratorium för kvalitetssäkring. MAGNATEST TCL-provningssystemet består av enheten ”Test Channel Line” (TCL) och en PC med testprogramvara. För automatiserad inspektion tillhandahåller FOERSTER en industriell PC med en gränssnittsmodul.

Alla ingående delar i MAGNATEST TCL kan installeras i ett utrustningsskåp, alternativt direkt i linjen eftersom den har en så kompakt design. Detta förkortar avsevärt de kabeldragningar som krävs mellan sensorsystemet och TCL samt minimerar eventuell negativ påverkan på provningskvaliteten. Den moderna mjukvaran i TCL-provningssystemet är intuitiv och optimerad för touch/pekfunktion. Hjälpfönster är alltid tillgängliga, dessutom finns en guide som hjälper till att ställa in inställningsparametrar.

Förutom ett brett frekvensområde (4 Hz till 20 MHz), kan utvärdering med MAGNATEST TCL ske enligt fundamental och s.k. harmonisk analys. Provningen kan startas manuellt, externt via PLC:n eller automatiskt (internt). Lösenordsskydd förhindrar ingripande utifrån under pågående provning. I testläge visas resultaten i diagram för impedans plan och som stapeldiagram. Rapportfunktion finns för att underlätta för dokumentationsarbetet.

Fördelar i korthet

• Magnetinduktiv provning med fundamental och harmonisk analys; brett frekvensområde från 4 Hz till 20 MHz, kontinuerligt justerbart i 1 Hz steg

• 100 % kontroll med oförstörande provningsmetod: idealisk för alla krav på virvelströmsprovning.

• Toppmodern mjukvara med intuitivt användargränssnitt: stödfunktioner (wizard) säkerställer enkel användning under parametersättning.

• Förbättrad provningskvalitet: korta kabeldragningar mellan MAGNATEST TCL och sensorsystemet minimerar störningar.

• Innovativ sondigenkänning: datachipet känner automatiskt igen sonden och laddar inställningar direkt.

• Enkel automatisering och linjeintegration via I/O-gränssnitt.

Läs mer här:
Komponentprovning Magnatest TCL

KmK instrument ab
Regattagatan 8A
723 48 VÄSTERÅS
Västerås stad
Sverige
VAT nummer: SE5564824729

Kontaktperson

Anders Vallenfjord
VD, OFP & Materialprovning
anders.vallenfjord@kmk-instrument.se

Sänd till en kollega

0.046