23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Videoassistanssystem i WITTMANN-robotar

I direktsända sportevenemang har “slowmotion”-repriser av speciella situationer länge varit vanligt förekommande. Denna funktionen är nu installerad i alla WITTMANN-robotar med R9–kontrollsystem.

Robotens videoassistans utförs av en digital tvilling, som är installerad i varje R9-kontrollsystem som standard. Den digitala tvillingen visas direkt i TeachBoxen och kan återge (reprisera) valda sekvenser i valfri hastighet. Då den digitala tvillingen har tillgång till den aktuella robotens konfiguration, är den bekant med robotens utrustning och kan visa dessa på ett korrekt sätt.

Så snart den fysiska roboten försätts i automatläge börjar den digitala tvillingen att spela in alla ändringar I positionerna på individuella axlar, in- och utgångspunkter, räknare och alla andra väsentliga värden som är relevanta för att enheten ska fungera korrekt. Alla data spelas in med en precision på 4 ms och kan spåras bakåt i upp till 100 sekunder. På detta sätt är det möjligt att kan man komma åt inspelningen för valfri vald situation vid en specifik tidpunkt. En annan viktigt faktor är att alla teach-kommandon som är utförda också sparas här.

Ett exempel på en praktisk situation kan vara att roboten stannar av en okänd anledning – med hjälp av möjligheten att återuppspela/reprisera incidenten visuellt på TeachBoxen kan man analysera felet. När roboten stannar, avbryts datalagringen, och de senaste 100 sekunderna finns tillgängliga för analys. En tidsövervakning installerad på TeachBoxen gör det möjligt att definiera en specifik tidpunkt inom valt tidsfönster. Denna tidsövervakning kan växlas som man önskar, för att kunna undersöka kritiska ändringar i detalj.

Under analysen kan den fysiska roboten vara fortsatt stoppad, eftersom det bara är den digitala tvillingen som rör sig i TeachBoxen, och det är bara statusen som visas.

Videoassistenten gör det mycket enklare att lokalisera felaktigheter och hjälper operatören att förebygga att liknande incidenter händer framöver. Sammanfattningsvis bidrar videoassistenten till att öka den produktionstiden för varje R9-robot – en ger därmed en effektivare produktion.

 

Kontakt:
Battenfeld Sverige AB
+46-(0)35-155950
info@battenfeld.se
www.battenfeld.se

------------------------------
WITTMANN-koncernen är världsledande inom tillverkning av formsprutmaskiner, robotar och kringutrustning för plastindustrin. Wittmannn-koncernen har huvudkontor i Wien / Österrike. Den består av två huvudavdelningar, WITTMANN BATTENFELD och WITTMANN, som driver 8 produktionsanläggningar i 5 länder, inklusive 34 direkta dotterkontor på alla större plastmarknader runt om i världen.

Battenfeld Sverige AB är representant för WITTMANN BATTENFELD i Sverige och Norge. Vi har varit kvalitetsleverantör till plast- och gummiindustrin sedan 1978.

Vårt sortiment idag består bland annat av formsprutor och robotsystem från Wittmann Battenfeld, extruders från Battenfeld-Cincinnati, gummi-bearbetningsmaskiner från Maplan, återvinningsmaskiner från NGR och Herbold Meckesheim samt formblåsningsmaskiner från Kautex Maschinenbau GmbH. Vi har också ett rikt utbud av kringutrustning och bearbetningsmaskiner med allt från gripdon och tempereringsaggregat till ultraljudssvetsar och kylsystem.
------------------------------

 

 

Battenfeld Sverige AB
Skallebackavägen 29
302 41 Halmstad
Halmstads kommun
Sverige
VAT nummer: SE5561984500

Sänd till en kollega

0.109