23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Gripdon för små detaljer med extremt snabb växling av backar

SCHUNK BSWS-MPG-plus förkortar tiden för byte av gripfingrar med upp till 90 procent, jämfört med konventionella växlingssystem, en enkel 90-gradersvridning med insexnyckel och allt är klart.

SCHUNK BSWS-MPG-plus standardiserade gripfingerämnen har ett inbyggt system med snabbväxling som förkortar tiden för byte av gripfingrar till under 30 sekunder. Jämfört med konventionella växlingssystem förkortas tiden med upp till 90 procent. En lättåtkomlig och formanpassad låsmekanism möjliggör gripfingerbyte med hög repeternoggrannhet på några sekunder, en enkel 90-gradersvridning med insexnyckel och allt är klart. Eftersom det inte krävs genomgående hål i hela gripfingret till skillnad mot andra standardlösningar på marknaden, kan man utforma gripfingrarnas kontur utan begränsningar. Gripfingrarnas hela längd kan anpassas fritt till arbetsstycket utan att du behöver ta med backbyte och skruvförband i beräkningen. Gripfingerämnena finns i aluminium eller stål.

Mycket kraftfullt
SCHUNK MPG-plus är det starkaste parallella miniatyrgripdonet på marknaden. Jämfört med andra motsvarande gripdon levererar MPG-plus högre prestanda vilket öppnar nya möjligheter för ännu kompaktare och effektivare system. Högre kraft och ökat gripmoment gör det möjligt att använda längre gripfingrar samt att mindre gripdon kan användas som levererar lika hög gripkraft.

En kraftfull och individuellt anpassad rullstyrning säkerställer hög lastkapacitet, minimalt slitage och lång livslängd för hela styrningen. För att ge gripdonet ännu högre dynamiska egenskaper har gripdonets utformning förändrats så att överflödigt material har avlägsnats samt att det utrustats med en speciallegering med mycket hög prestanda för de invändiga komponenterna. För att ytterligare säkerställa bästa möjliga flexibilitet för användaren kan gripdonet monteras både på sidan och på undersidan. Förutom induktiv övervakning kan MPG-plus också utrustas med programmerbara magnetiska givare, som känner av öppet och stängt läge samt är mycket utrymmessnåla.

Därutöver kan speciella givarpositioner programmeras, vilket ger förbättrad användarmöjlighet. Positionsövervakning och detektering av gripdetaljer med varierande form kan därför ske smidigare och med högre noggrannhet. Både standard- och precisionsversionen av MPG-plus finns i storlekarna 16 till 64, med slaglängd 1,5 till 10 mm (med gripkrafter mellan 25 och 350 N). Max. last varierar mellan 0,13 och 1,25 kg beroende på storlek.

Schunk Intec AB
Box 190 57
Morabergsvägen 28 (besöksadress)
152 26 Södertälje
Södertälje kommun
Sverige
VAT nummer: SE5561346320

Sänd till en kollega

0.032