23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Polymer med förstärkta tribologiska egenskaper med UHMWPE

LATI har utvecklat en komplett serie av självsmörjande polymerer baserade på UHMWPE, en teknisk polyolefin med låg friktionskoefficient och god slitstyrka.

De termiska egenskaperna hos  tillsatsen UHMWPE, gör att den kan användas i många termoplastiska matriser (t.ex. PA6, 66 och 12) samt olika amorfa material och även i högtemperatur polymerer såsom PPS.

Förutom dess överlägsna utmärkta friktion, nötnings- och slitstyrka jämfört med PTFE, är polymerens natur sådan att den är helt riskfri när det gäller korrosion av formverktyg samt annan utrustning och inte heller utgör någon risk för människors hälsa eller miljön.

Anledningen till att LATILUB-familjen med självsmörjande sammansättningar berikats med nya lösningar är för att kunna erbjuda material utformade för att lämna ett lägre miljöavtryck jämfört med traditionella. Arbetet har fokuserats på att ersätta PTFE, en polymer som i sig har exceptionella tribologiska egenskaper, men utgör ett problem med återvinning och är heller ej lämplig för halogenfria applikationer.

Elimineringen av PTFE, silikon och kolbaserade tillsatser är också grundprincipen för en annan ny utveckling, i det här fallet syftar inte bara till att minska halogenhalten utan också på att begränsa riskerna förknippade med partikelbildning och farliga migrationer som kan hota driften av elektriska maskiner. De nya formlerna, som identifieras av tillägget LU2, är baserade på innovativa blandningar av metallsulfider, vars keramiska struktur minskar friktion och slitage utan att kompromissa över tid, vare sig säkerheten eller tillförlitligheten hos de enheter där de används.


Dessa och andra nya produkter finns nu tillgängliga på marknaden.
www.lati.com

LATI Sweden
C/o Moore Randby AB
BOX 31028
400 32 Göteborg
Göteborgs stad
Sverige

Kontaktperson

Sänd till en kollega

0.032