23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Cloud-baserad arbete på distans - byggbranschens framtid?

| Medlemsnyhet | Företag Hexagon Metrology Nordic AB

Tidigare har företagens motvilja mot distansarbete bottnat i tron att det skulle leda till slöseri med tid och låg produktivitet, men det har visat sig att det inte stämmer.

Arbete på distans  
  
Distansarbete ger högre produktivitet, vilket är bra för både arbetsgivare och arbetstagare. Genom att erbjuda ett flexibelt arbetsschema som gör det möjligt att arbeta hemifrån kan de anställda arbeta under de timmar de känner sig mest produktiva och samtidigt minimera distraktioner utifrån. Om man dessutom slipper tröttsamma och långa pendlingsresor ökar de anställdas energi och tillfredsställelse samtidigt som man skapar möjligheter att hitta de bästa talangerna vars geografiska läge inte längre är ett problem.  
  
Teknik som möjliggör samarbete på distans, förändringshantering, riskhantering, säkerhet och kvalitet har en enorm potential att göra byggjobben enklare och säkrare. Med hjälp av smart cloud-teknik utvecklar och hanterar Intergraph Smart® P&ID-programvaran till exempel rör- och instrumenteringsdiagram. Genom att koppla samman uppgifter mellan teknik, konstruktion och drift hålls all teknisk information uppdaterad på distans för att korrekt återspegla den byggda anläggningen, vilket möjliggör ett snabbt och exakt beslutsfattande som avsevärt förbättrar arbetets kvalitet.  
  
På samma sätt gör HxGN SDx® Operations effektivitet och öppenhet möjlig för alla projektintressenter genom att skapa en digital tråd som löper genom alla projektfaser för att ge en omfattande, delbar digital tvilling av projektet. Detta digitala projekt överförs sömlöst till verksamheten, där SDx Operations möjliggör säker och effektiv verksamhet i anläggningar genom att ge arbetarna tillgång till standardiserad och lättillgänglig information. Oavsett om de befinner sig på arbetsplatsen, på ett kontor eller hundratals mil bort på en konferens har arbetarna tillgång till information som gör att de kan fatta välgrundade beslut, minska riskerna och effektivisera verksamheten.  
  
Utbildning på distans  
  
Fjärrstyrda verktyg kan också optimera utbildningsprocessen, vilket ger en säker och värdefull möjlighet för anställda att förstå arbetets intrikata detaljer utan att behöva sätta sin fot på arbetsplatsen och få färdigheter som kan tillämpas i alla projekt.  
  
Ett fjärrverktyg som har möjliggjort säkerhet och utbildning är den digitala tvillingen. När ingenjörer skapar nästa generation av kärnreaktoranläggningar ger användningen av digitala tvillingar reaktoroperatörer oöverträffad övervakning, kontroll och säkerhet. I stället för att förlita sig på ett förutbestämt underhållsschema kan en digital tvilling bedöma underhållsbehov i realtid och meddela operatörerna när underhåll krävs. Detta förbättrar avsevärt arbetstagarnas säkerhet samtidigt som effektiviteten ökar och kostnaderna minskar genom förebyggande åtgärder. I takt med att digitaliseringen blir allt vanligare i alla branscher kommer fjärrutbildning att stödja effektiviseringen av arbetet och göra det möjligt för de anställda att känna sig trygga och säkra när de utför uppgifter.  
  
Med hjälp av robotteknik kan anställda också få utbildning och exponering utan att någonsin sätta sin fot på fältet. Genom att fjärrstyra robotarmar kan de anställda få utbildning i och exponering för specifika verktyg utan att någonsin sätta sin fot på arbetsplatsen.  
  
Mandatet för förändring och införande av teknik inom byggbranschen har aldrig varit starkare. Utvecklingen av fjärrteknik har främjat flexibilitet och produktivitet i alla branscher och underlättat innovation och framgångsrika projekt. Nya verktyg som robotar, AI, fjärrövervakning och fjärrutbildning har lyft fram både de utmaningar som byggaktörerna står inför när det gäller produktivitet och datasynlighet och de möjligheter som finns att öka effektiviteten, produktiviteten och arbetarnas säkerhet. Det är tydligt att detta är en vinst för både arbetsgivare och arbetstagare.  


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Hexagon Metrology Nordic AB

Svista 7
635 02 Eskilstuna
Sverige
Hexagon Metrology Nordic AB

Sänd till en kollega

0.078