23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Ny lasertrackerplattform med ultralång räckvidd med trådlös

| Medlemsnyhet | Företag Hexagon Metrology Nordic AB

Nästa generations sonderingsanvändbarhet, en integrerad styrenhet och oöverträffad beredskap för utmanande miljöer kommer till 3D-laserspårningssegmentet.

Hexagons Manufacturing Intelligence-divisionen tillkännagav idag lanseringen av Leica Absolute Tracker AT500 och medföljande B-Probeplus, företagets senaste 3D-lasertrackersystem. Efter den enormt framgångsrika AT400-serien, ger den nya AT500-plattformen förbättrad prestanda för både reflektor- och probmätning, tillsammans med en ny batteridriven integrerad kontrolldesign, fullt IP54-klassat miljöskydd och ett utökat driftstemperaturområde.

AT500 har designats som den mest bärbara och robusta lasertrackern i Hexagons sortiment. Ett antal funktioner bidrar till extremt snabba installationstider, inklusive systemets inbyggda styrenhet, den första för en Absolute Tracker. Den här nya designen är ett stort steg framåt i portabilitet, med kablage minimerade och inställningar reducerade till ett i huvudsak plug-and-play-koncept. Förutom att plattformen inte behöver utjämnas eller initialiseras mot reflektor innan mätningen påbörjas, tillåter denna utveckling systemet att leverera betydande totala produktivitetsförbättringar och minskad tid till resultat.

Denna nästa generations lasertracker-plattform levererar också en revolution inom probfunktionalitet med nya B-Probeplus. En ökad lutningsvinkel och arbetsvolym gör proben bekväm att använda och lätt att rikta in sig på, med anslutningsfeedback i realtid som visas direkt på probenhetens livedisplay, vilket hjälper till att säkerställa att datapunkterna mäts korrekt vid första klicket. Och allt som kommer med noggrannhetscertifiering i linje med ISO 10360-10-specifikationerna.

"AT403 och dess föregångare representerade en banbrytande lasertracker-plattform som har drivit mätning av metrologigrad till helt nya områden under det senaste decenniet", säger Rodrigo Alfaia, Absolute Tracker Product Manager på Hexagon. "Med AT500 ville vi fortsätta med den historien samtidigt som vi levererade förbättringar som vi vet att våra kunder har efterfrågat. Att göra vår prob enklare att använda har varit ett viktigt mål för oss, och med B-Probeplus tror jag att vi verkligen har ett system som kan leverera enorma produktivitetsförbättringar och förändra hur människor mäter i svåra miljöer. Probens livemätningsfeedback gör så stor skillnad för systemets användbarhet – att ta en mätning har blivit så mycket enklare med den här nya generationen.”

Utöver detta kommer ett utökat driftstemperaturområde på -15 till 50°C att göra det möjligt för AT500 att leverera exakta resultat från bergstoppar till gjuterier. Tillsammans med en marknadsledande mätvolym på upp till 320 meter i diameter och det väsentliga IP54-klassade inträngningsskyddet – unikt för AT500 på lasertrackermarknaden – framstår AT500 som det mest robusta mätsystemet för utmanande miljöer som går längre än gränserna för vardagliga tillverkningstillämpningar.

Integration med Hexagons HxGN SFx | Asset Management-lösningen ökar tillförlitligheten och portabiliteten hos AT500 och gör systemet ännu mer kapabelt att leva upp till sina "mäta var som helst" referenser. Det gör att systemet kan övervakas och hanteras på distans, vilket underlättar samarbetande teamstrukturer. Alla teammedlemmar kan enkelt hålla en överblick över platsen för alla enheter i deras flotta – oavsett om det gäller lasertracker, CMM eller bärbar mätarm – och se till att alla är uppdaterade och korrekt kalibrerade och certifierade, även ta emot varningar i händelse av chockhändelser eller statusändringar.

Den nya Absolute Tracker AT500 – som levereras med en hel 12-månaders licens för Hexagons avancerade mätprogramplattform Inspire – är tillgänglig för beställning omedelbart. Besök avsnittet om lasertracker på vår webbplats för att ta reda på mer.

hexagonmi.com

 

Om Hexagon
Hexagon är ett globalt ledande företag inom sensorteknik, programvara och autonom teknik. Vi arbetar med data för att förbättra effektiviteten, produktiviteten, kvaliteten och säkerheten i tillämpningar inom branschen, produktionen, offentliga sektorn och mobila applikationer.   

Våra tekniker skapar produktions- och personrelaterade ekosystem så att de blir mer uppkopplade och självständiga, vilket säkerställer en skalbar, hållbar framtid.

Hexagons division Manufacturing Intelligence erbjuder lösningar som använder data från design, teknik, produktion och metrologi för att göra tillverkningen smartare. Se hexagonmi.com för mer information.

Läs mer om Hexagon (Nasdaq Stockholm: HEXA B) har omkring 22,000 anställda i 50 länder och en nettoomsättning på omkring 4.3bn miljarder euro. Läs mer på hexagon.com och följ oss på @HexagonAB.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Hexagon Metrology Nordic AB

Svista 7
635 02 Eskilstuna
Sverige
Hexagon Metrology Nordic AB

Bilder och video

Sänd till en kollega

0.125