23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Mälarplast mottar Eskilstuna kommuns Miljöpris för innovativ

| Medlemsnyhet | Företag Mälarplast AB

Eskilstuna Kommun tillägnar kommunens miljöpris till Mälarplast och systerbolaget August Lundh för arbetet med Green Loop System.

Serviser och köksutrustning som cirkuleras i ett slutet system är bevisligen det bästa miljövalet och skapar förutsättningar för offentliga verksamheter att bli en del av det cirkulära samhället. Eskilstuna Kommun tillägnar nu kommunens miljöpris till Mälarplast och systerbolaget August Lundh för arbetet med Green Loop System.

Med motiveringen ”För att ha tagit ett unikt initiativ och skapat en cirkulär affär för sina flergångsplasttallrikar. Modellen Green Loop System sparar råvaror och minskar klimatpåverkan väsentligt. Produkten har dessutom livsmedelskontakt där återvunnen plast tidigare ansetts omöjligt att använda. Med stor envishet, kvalitetssäkring och genom att vara rädd om returråvaran så har August Lundh och Mälarplast lyckats”.

Eskilstuna kommuns miljöpris har delats ut sedan 1996 i syfte att uppmuntra till insatser som långsiktigt främjar miljön i kommunen.  Priset delades ut i samband med Världsmiljödagen och Helena Karlsson och Alberto Bonnet, Marknadsansvarig respektive Försäljningsansvarig på August Lundh och Mälarplast var på plats för att ta emot det hedervärda priset.

- Green Loop och cirkulära system i allmänhet är en av de viktigaste pusselbitarna för ett hållbart och klimatneutralt samhälle, och vi är otroligt glada och hedrade över att kommunen väljer att uppmärksamma vårt arbete, säger Helena Karlsson, Marknadsansvarig på August Lundh och Mälarplast.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Mälarplast AB

Hejargatan 14
632 29 Eskilstuna
Sverige
Mälarplast AB

Sänd till en kollega

0.094