23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

FOERSTER lanserar ny metod för sprickprovning på komponenter

| Medlemsnyhet | Företag KmK instrument ab

Tyska Institut Dr. Foerster har lanserat en oförstörande provningsmetod för avsyning av komponenter med svåra geometrier

FOERSTER har arbetat med metoden induktion termografi i många år genom det etablerade systemet DEFECTOVISION, vilket används för inline provning av långa stålämnen i valsverk. Nu lanseras metoden som anpassats för individuell eller automatiserad komponentprovning.

Metoden induktion termografi bygger på att ytan värms upp med några få grader för att sedan avläsa värmestrålningen via en kamera. Avvikelser uppträder som hotspots i material, vilket analyseras med hjälp av avancerad bildprocessing.

Metoden lämpas sig mycket väl vid oförstörande provning av komponenter med hög konduktivitet, och som har komplexa geometrier, eller som fram tills nu, varit svåra att testa med t ex virvelström och ultraljud. Exempel på komponenter med komplexa avsyningsområden är t ex kugg, splines, svetssömmar i hörn och kanter, turbiner av olika former, sintrade formade artiklar, grova ytor, mm. Induktiv termografi är ett alternativ till den manuella och ofta krävande magnetpulver- och penetrantprovningen.

KmK Instrument representerar FOERSTER i Sverige sedan 1994 och har levererat ett stort antal spricksökningssystem baserad på virvelström till stål-, verkstads- och fordonsindustrin. Kontakta oss gärna för diskussion hur induktiv termografi kan hjälpa er att avsyna dina komponenter. Läs mer om nyheten med induktion termografi på vår hemsida.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
KmK instrument ab

Regattagatan 8A
723 48 VÄSTERÅS
Sverige
KmK instrument ab

Kataloger mm.

Sänd till en kollega

0.125