23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Mape Plastics distributör för LANXESS

| Medlemsnyhet | Företag Mape Plastics AB

Vi kan stolt presentera vårt partnerskap med LANXESS, då vi nu kan presentera oss som officiell distributör för high performance materialen Durethan® (PA6, PA66) och Pocan® (PBT, PBT-blends).

– LANXESS är ett inspirerande företag och en ovärderlig leverantör till branschen, som till exempel säkerställer framtida mobilitet med sina konstruktionsplaster. Vi har haft en framgångsrik relation hittills och uppskattar deras samarbete för våra kunders bästa, säger Magnus Waldenström, vd på Mape Plastics.

Deras fokus på elektrifiering av bilar är imponerande då framtiden kräver nya och hållbara former av mobilitet. LANXESS högpresterande material är idealiska för lättviktskomponenter, såsom frontdelar, bromspedaler, batterihus och laddningssystem.

Durethan® (PA6, PA66) och Pocan® (PBT, PBT-blends) är lämpliga för ett brett spektrum av applikationer i hybridfordon eller rent elektriska fordon. Och Pocan® kan användas som för batterihus och batterihanteringssystem. Den används redan i högspänningsbatterisystem i serieproduktion. LANXESS polyamider och polyestrar används också i kopplingar och höljen för sensorer, displayer eller styrenheter i fordon. Dessa material är också lämpliga för den lättviktsdesign av ryggstöd eller skal för nya stolskoncept.

LANXESS termoplaster används även inom den elektriska och elektroniska industrin.

– Samarbetet med LANXESS har varit bra från början. Mladen Lukic från LANXESS deltog i våra två mässbesök hos Elmia Subcontractor i Jönköping och Plastteknik Nordic i Malmö och hans närvaro och kunskap gjorde ett enormt genomslag och var ovärderligt för våra besökare och kunder, säger Johan Malmgren, affärschef på Mape Plastics.

– Vi har många spännande projekt och är glada över att ha teamet från Mape Plastics ombord för att distribuera och marknadsföra våra varumärken, säger Mladen Lukic, försäljningschef för landsgruppen från LANXESS.

Mape Plastics ser fram emot ett fortsatt framgångsrikt samarbete. LANXESS kvalitetsprodukter kommer att vara till stor nytta för våra kunder på den nordiska marknaden.

– I många fall kan du ersätta PA66 med PA6 och spara kostnader till samma prestanda och bättre tillgänglighet. LANXESS tillverkar även glasfibrer, vilket är en stor styrka och fördel, säger Per Waldenström, technical manager på Mape Plastics.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Mape Plastics AB

Sågvägen 6
506 49 Borås
Sverige
Mape Plastics AB

Sänd till en kollega

0.078