23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

MOCOM och Fairphone säkerställer hållbarhet och slagtålighet

| Medlemsnyhet | Företag ALBIS PLASTIC SCANDINAVIA AB

MOCOM bidrar till nästa generation av hållbara smartphones med Altech® PC ECO i nya Fairphone 4. Utvecklad och designad i Sverige, producerad i Asien.

Altech® PC ECO, tillverkad av 100 procent återvunnet polykarbonat,  en av MOCOMs högkvalitativa Near-To-Prime® polynmera material. Det minskar den globala uppvärmningspotentialen (GWP) för smartphonefodralet med 80 procent jämfört med användningen av ny polymer, vilket gör den idealisk för Fairphone, som lägger stor vikt vid ett lågt miljöavtryck för alla komponenter samtidigt som det säkerställer slutproduktens hållbarhet . Återvinningen uppfyller det senare kriteriet tack vare sin höga slagtålighet och säkerställer att Fairphone 4 klarar fall från stora höjder utan skador och uppfyller tillverkarens garantilöften. Den höga kvaliteten på MOCOMs PCR-basmaterial möjliggör också problemfri målning av höljet, vilket säkerställer ett elegant utseende och smidig känsla. Fairphone erbjuder just nu sin nya modell i grått, grönt och spräckligt grönt. Det framgångsrika uppfyllandet av kundens krävande egenskapskrav i slutprodukten bevisar att PCR-återvinningar också är lämpliga för återvinning till avancerade tekniska applikationer.

"Altech® PC ECO har redan visat sig i flera applikationer", säger Gustaf Eneroth, affärsutvecklingschef på MOCOM. "I realiseringen av Fairphone 4-fodralet var det tidiga samarbetet en fördel: vår befintliga kontakt med byrån Above, som designade Fairphone 4, innebar att vi kunde stödja valet av rätt hållbart material som perfekt uppfyller de höga kraven på ett mycket tidigt stadium."

"Vi är glada över att ha kunnat stödja Fairphone i att uppnå deras långtgående mål med vår omfattande hållbara portfölj, som erbjuder flera utmärkta lösningar samtidigt", bekräftar Johnny Zhou, chef för affärsutveckling Asia-Pacific på MOCOM. "Tillsammans med kunden valdes Altech® PC ECO som det optimala materialet för denna specifika applikation."

"I MOCOM har vi hittat en partner som har gett oss utmärkt stöd för att framgångsrikt genomföra projektet. Med blandningen från MOCOM kunde vi för första gången använda ett 100 procent återvunnet basmaterial. Detta gör oss extra stolta när vi går framåt vårt hållbarhetsmål", bekräftar Oscar Chang, Senior Mechanics Engineering Manager från Fairphone.

 För mer info besök www.mocom.eu

Medlemsnyhet

Företag
ALBIS PLASTIC SCANDINAVIA AB

Postgatan 28 7tr
411 06 Göteborg
Sverige
ALBIS PLASTIC SCANDINAVIA AB

Sänd till en kollega

0.067