23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Polyphenylene Sulphide PPS

| Medlemsnyhet | Företag LATI Sweden

PPS från LATI var det rätta valet vid tillverkning av skovlar till rotationspumpar för Franska Mouvex.

PPS från LATI var det rätta valet vid tillverkning av skovlar till rotationspumpar för Franska  Mouvex, en del av PSG-gruppen. Som är ledande tillverkare av kompressorer och pumpar för hantering av vätskor.

I roterande vakuumpumpar är skovlarna hjärtat i hela enheten och systemets prestanda beror till stor del på hur bra de fungerar. LARTON G/40, ett 40% glasfiberförstärkt PPS kompound från LATI löser uppgiften.

PPS (polyfenylensulfid) är bland det mest använda materialet i metallersättningsapplikationer i kemiskt utmanande miljöer, till exempel i applikationer med permanent kontakt av kolväten och lösningsmedel eller i närvaro av starka oorganiska aggressiva medel. Få andra polymerer kan erbjuda samma motstånd mot ett så stort antal kemiska ämnen, även vid höga temperaturer.

En annan fördel med PPS är att den kan användas framgångsrikt även vid arbetstemperaturer upp emot 200 °C.

Exceptionell mekanisk hållfasthet och motstånd mot kryp och utmattning är andra viktiga egenskaperna hos denna tekniska polymer, som förblir tillförlitlig även när den utsätts för starka och upprepade belastningar över tiden.

LARTON G/40

Medlemsnyhet

Företag
LATI Sweden

C/o Moore Randby AB
BOX 31028
400 32 Göteborg
Sverige
LATI Sweden

Sänd till en kollega

0.063