23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

UL 94 V0-klassificeringen vid 0,4 mm

| Medlemsnyhet | Företag LATI Sweden

LATI har erhållit UL 94 V0-klassificeringen vid 0,4 mm för två av dess främsta självsläckande material LATAMID 66 H2 G/25-V0CT1 och LATAMID 66 H2PX-V0

De två kvaliteterna är baserade på PA66; den första är 25% glasfiberförstärkt och den andra modifierad med elastomerer men utan glasfiber.

Båda har använts sedan modern mikroelektronik började och har spelat in många framgångshistorier tack vare deras höga självsläckningsförmåga, vilket gör dem säkra i närvaro av öppen eld eller en glödtråd, vilket är testet som krävs av IEC60335 standard för hushållsapparater.

De mekaniska egenskaper är sådana att materialen är idealiska för att producera höljen, kåpor, stöd och andra konstruktionsdelar. Detaljerna som lätt formsprutas jämnt även vid mycket låga godstjocklekar tack vare materialets utmärkta termiska stabilitet.

Det elastomer modifierade materialen är å andra sidan perfekta för produktion av kontakter och för allt som kräver hög flexibilitet och motståndskraft.

 Miniatyrisering är en teknik- och designtrend som växer fram i otaliga applikationsområden inom el- och elektroniksektorn. I huvudsak handlar det om att minimera storleken på elektriska kretsar, aktiva och passiva element, kontakter och höljen för att minska vikten och storleken på komplexa enheter  utan att kompromissa med deras funktionalitet.

Miniatyrisering används inte bara i bärbara enheter utan också i exempelvis ställdon, strömbrytare, regulatorer, reläer, SMD komponenter.  Eftersom skalning av elektriska kretsar är en process som tillämpas över ett stort antal fält, såsom elektriska apparater, e-mobilitet, strömbrytare av olika slag och så vidare.

Att öka antalet elektroniska element per ytenhet ger upphov till olika problem som måste analyseras och hanteras, såsom värmeackumulering, förbättrad prestanda och behovet av att följa strikta brandsäkerhetsbestämmelser.

För att möta behoven inom E & E-sektorn måste material också erbjuda egenskaper som är skräddarsydda för produktens geometriska dimensioner. I synnerhet plastprodukter måste uppvisa tillräcklig flamskydd, även vid mycket tunna tjocklekar.

LATAMID 66 H2 G/25-V0CT1 och LATAMID 66 H2PX-V0

Medlemsnyhet

Företag
LATI Sweden

C/o Moore Randby AB
BOX 31028
400 32 Göteborg
Sverige
LATI Sweden

Sänd till en kollega

0.043