23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Avtätad 2+2-backs chuck med kompensation för lång slaglängd

| Medlemsnyhet | Företag Schunk Intec AB

Centrerande och kompenserande 4-backs chuck som kan användas för att spänna upp olika arbetsstyckegeometrier exakt och effektivt: för runda eller fyrkantiga, rektangulära eller geometriskt skrymmande.

För att möte de ökade kraven på marknaden har SCHUNK utvecklat ROTA-M Flex 2+2 som i stort sett är underhållsfri.Den patentsökta kompensationsmekanismen har ett mycket långt kompensationsslag.
Beroende på storlek uppgår det till 5,1 mm upp till 10 mm per back – det är mer än vad andra tillgängliga 4-backs chuckar på marknaden kan erbjuda. Detta innebär en ökad flexibilitet för användarna vid olika detaljgeometrier och en stor möjlighet att spänna upp många olika applikationer. I många fall kommer en enda ROTA-M flex 2+2 chuck att räcka i framtiden för att täcka ett brett spektrum av geometrier.
Avtätade styrningar
Särskilda tätningar på styrningarna undviker att fettet sköljs bort och att spännkraften gradvis minskar. Även vid låga spännkrafter säkerställs chuckens exakta funktion. Samtidigt skyddar tätningarna chucken mot spån och smuts, processäkerheten ökar och underhållsintervallen förlängs. För att öka säkerheten har ROTA-M Flex 2+2 ett självlåsande system och låsningen signaleras via indikeringsstift som visar om detaljen är fastspänd eller inte. Standardchuckstorlekarna 260-1200 mm ger backslag från 9,5mm till 17,8 mm och höga spännkrafter från 100 kN till 180 kN.
Serietillbehör för stora chuckstorlekar
Från storlek 800 har den viktreducerande designen stor betydelse, chuckytan är utrustad med spår och med fasta stopp och kan därför också användas som skruvstycke. Dessutom är de stora storlekarna förberedda för användning på vertikala svarvar. SCHUNK ROTA-M Flex 2+2 är utrustad med en flexibel tandning (1.5 mm x 60° eller 1/16“x 90°) så att användaren fullt ut kan nyttja fördelarna med variationen av världens största sortiment av standardbackar från SCHUNK.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Schunk Intec AB

Box 190 57
Morabergsvägen 28 (besöksadress)
152 26 Södertälje
Sverige
Schunk Intec AB

Bilder och video

Sänd till en kollega

0.078