23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

iTENDO den mest uppkopplade verktygshållaren på marknaden

| Medlemsnyhet | Företag Schunk Intec AB

För första gången är det möjligt att övervaka bearbetningsprocesser med hög upplösning vid verktyget och att kunna styra skärparametrar i realtid.

SCHUNK går in i en ny era av verktygshållare. Nu i september börjar leveransen av den hydrauliska
verktygshållaren iTENDO som är den mest uppkopplade verktygshållaren på marknaden.

Erforderlig accelerationssensor och elektronik är integrerad iverktygshållaren utan att det påverkar kontur på verktygshållaren eller andra egenskaper.
ITENDO kan kontinuerligt registrera bearbetningsprocessen, övervaka tidigare exakta gränsvärden och, i händelse av oegentligheter, möjliggöra realtidsadaptiv kontroll av rotationshastighet och matningshastighet.
Utrustad med en sensor, batteri och sändarenhet registrerar den intelligenta verktygshållaren data vid verktyget och överför den trådlöst via Bluetooth till en mottaggarenhet vid maskinen, där den vidarebefordrar med kabel till en kontroll- och utvärderingsenhet. Detta gör systemet helt annorlunda än andra lösningar för processövervakning. Medan övervakningen av spindelns nuvarande ingång endast tillåter diffusa signaler om vibrationsbeteende, ger den intelligenta verktyghållaren exakt processdata. I pilotapplikationer har den intelligenta verktygshållaren visat på hög prestanda för fräsning, borrning, försänkning och till och med gradning.

Startpaket för enkel idrifttagning
I ett första steg standardiserar SCHUNK iTENDO det gemensamma gränssnittet HSK-A 63 med skaftdiameter från 6 mm till 32 mm och en längd på 130 mm. Den sensoriska verktygshållaren är lämplig för användning med kylvätska och är utformad för hastigheter upp till 10 000 rpm. Driftsättning och dataanalys utförs via en webbläsare på vanliga datorer, surfplattor eller smartphones. I den enklaste konfigurationen, som kan implementeras helt utan justeringar på maskinsidan, kan data i nutid från sensorn visas på SCHUNKs instrumentpanel via en lokal anslutning. För detta ändamål tillhandahåller SCHUNK hårdvara med integrerad skärm som möjliggör idrifttagning av verktygshållare inom två timmar och med minimal ansträngning. I en andra konfiguration är realtidsstyrenheten direkt ansluten till maskinstyrsystemet av en servicetekniker via digital eller analog I/O så att exempelvis larm kan utlösas eller processer kan styras adaptivt. Den tredje och mest sofistikerade konfigurationen möjliggör ytterligare informationsutbyte med maskinen (t ex när det gäller det senaste Siemens-styrsystemet via OPC UA). Alla varianter kan också hanteras och centralt styras via en molnlösning.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Schunk Intec AB

Box 190 57
Morabergsvägen 28 (besöksadress)
152 26 Södertälje
Sverige
Schunk Intec AB

Bilder och video

Sänd till en kollega

0.078