23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

SCHUNK utvecklar gripdon för medicinska applikationer

| Medlemsnyhet | Företag Schunk Intec AB

Experter i fler och fler branscher upptäcker fördelarna med automatisering och robotik, och detta gäller även inom medicinteknik.

Manuella och ibland felbenägna processer kan nu automatiskt slutföras med hjälp av automatisering och tillhörande processer kan optimeras.

SCHUNK har inrättat ett team med specialister för att utforska nya områden inom automatiseringsapplikationer och hitta innovativa automatiseringslösningar med smidiga arbetsmetoder.
Ett exempel är med gripdon EGH för hantering av ventilatorer för COVID-19 patienter.

Konceptet utvecklades i nära samarbete med läkare från universitetet i Tübingen och baseras på automatiserad ventilation via en respirator, som mycket enkelt kan konfigureras och justeras via en pekskärm. Ett tryck mellan 4 mbar och 50 mbar, en volym från 200 ml till 800 ml, en frekvens från 5 till 80 cykler per minut och en inspirationstid I: E på 1: 2 till 4: 1 kan justeras. Därför täcker systemet alla relevanta parametrar för att säkerställa konstgjord ventilering av COVID-19-patienter. SCHUNK använder beprövade sensorsystem och mekatroniska gripdon med additivt tillverkade gripfingrar från sin egen produktserie samt en industriellt etablerad styrenhet för det patentsökta systemet. Enhetens korrekta funktion övervakas permanent och eventuella fel som läckage eller problem med ventilationsslangen signaleras omedelbart. På grund av dess design är det möjligt att växla mellan manuell och automatiserad ventilation på mycket kort tid.

En titt på andra branscher:
”Denna applikation illustrerar hur mångsidiga och pålitliga våra gripsystemskomponenter är och kan användas inom området medicinsk teknik och andra industrier,” understryker Timo Gessmann, Chief Technology Officer (CTO) på SCHUNK. Den uppmuntrar till kreativ användning av potentialen för automationslösningar. ”Den modulära designen av vår programvara och elektronik gör det möjligt för oss att implementera nya funktioner och tjänster inom en mycket kort tid. Med vårt nybildade team för nya typer av automatiseringsapplikationer kan vi framgångsrikt implementera såna kund- och lösningsorienterade produkter och lösningar från ”utveckling till certifiering”.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Schunk Intec AB

Box 190 57
Morabergsvägen 28 (besöksadress)
152 26 Södertälje
Sverige
Schunk Intec AB

Sänd till en kollega

0.062