23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Snabb överblick av betongkonstruktionens tryckhållfasthet

| Medlemsnyhet | Företag KmK instrument ab

Detta är nummer fyra i vår serie av lösningar för att inspektera och förebygga fel på betongkonstruktioner.

Behovet av besiktning och inspektion av betongkonstruktioner är stort då det finns ett stort antal föråldrade konstruktioner i samhället. Förutom byggnader, står grundläggande konstruktioner inom infrastruktur, transport och energi för enorma tillgångar och värden i samhället. Funktioner som vägar, broar, tunnlar, järnvägar, hamnar, ledningar, rör och pipelines är viktiga konstruktioner som får vårt dagliga samhälle att fungera. I många fall är de så pass föråldrade och i dåligt skick att de måste repareras eller tas ur drift. Följ vår serie av lösningar för att inspektera och förebygga fel på betongkonstruktioner.

Veckans ämne: Jag behöver snabb överblick över betongkonstruktionens tryckhållfasthet?

Problem: Det kan vara tidskrävande och kostnadsdrivande att utföra denna kontroll, då det med äldre metoder och instrument ofta kräver fler än 1 person för att utför arbetet ute i fält. När väl kontrollen är utförd behövs det i många fall ett manuellt arbete att sammanställa proverna i en rapport, vilket även kan ta tid att utföra. 

Lösning: Med hjälp av nya Proceq Schmidt Hammer (studshammare) med trådlös dataöverföring av provningsdata via Bluetooth® (Live) kan du hantera helheten inklusive provning, utvärdering, bearbetning och rapportering mycket snabbt och effektivt. Allt utfört direkt ute i fält av 1 person, vilket ofta är helt avgörande vid snabbt kontroll av betongkonstruktionens tryckhållfasthet på byggplatsen. 

Läs mer på vår hemsida gällande lösningar för inspektion och kontroll av betongkonstruktioner.

 

Vi erbjuder kvalitativa mätlösningar till företag inom svensk industri. Vi har specialistkompetens inom mätteknik, materialprovning och oförstörande provning hjälper vi dig hitta rätt lösning för ditt företag.

Kontakta oss så hjälper vi dig!

Besök vår hemsida www.kmk-instrument.se


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
KmK instrument ab

Regattagatan 8A
723 48 VÄSTERÅS
Sverige
KmK instrument ab

Sänd till en kollega

0.062