23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Historisk maskininvestering för Polykemi i Ystad

| Medlemsnyhet | Företag Polykemi AB

Trots en dämpad konjunktur under större delen av det andra halvåret av 2019 fortsätter Polykemi AB att leverera mycket positiva resultat. En bidragande faktor är den hittills största enskilda maskininvesteringen i en ny och högeffektiv extruderlinje.

Den nya maskininvesteringen har gett Polykemi ännu bättre förutsättningar att möta marknadens efterfrågan. Extrudern, som är en Coperion 92 mm dubbelskruvsextruder, ersätter en äldre modell och beräknas öka produktionskapaciteten på större kundanpassade volymproduktioner med upp mot 5 000 ton om året. Den är även kopplad till en automatisk råvaruhantering vilket ytterligare ökar exaktheten i recepturen och som förbättrar den redan höga kvalitén på produkterna.

– Nu har vi uppnått en ny nivå av effektivitet och vi minimerar tunga lyft för våra medarbetare samt att vi har ökat noggrannheten ytterligare i produkten, säger teknikchef Peter Åkesson.

Tack vare den nya maskininvesteringen har kapaciteten ökat till mer än 70 000 ton varje år i fabriken i Ystad.

– Den nya extrudern är idag vår mest produktiva produktionslinje. Det är en tillgång så väl för Polykemi Group som för våra kunder, säger Peter Åkesson.

Under 2019 installerades även en ny extruder som möjliggjort produktion av ännu mer högkvalitativa flamskyddade plastmaterial. Den har en rad olika doseringssystem med hög precision för olika additiv, både i granulatform och i flytande form. Efterfrågan på flamskyddade plastmaterial spås nämligen att öka bland annat för komponenter till elfordon, liksom efterfrågan på högförstärkta, starka material för att möjliggöra lättare konstruktioner.

2019 – ytterligare ett starkt år för Polykemi AB

De senaste fem åren har Polykemi Group, som inkluderar företagen Polykemi AB, Rondo Plast AB och Scanfill AB med säte i Ystad samt Polykemi Compounds Kunshan i Kina och Polykemi Inc. i USA, haft en volymtillväxt på närmare 22 000 ton. Under 2019 fortsatte den positiva trenden.

– Trots att vi kan se en dämpning i konjunkturen har Polykemi gjort ett mycket fint år, säger Polykemis försäljningschef Mattias Persson.

– Vi har tagit fler än 100 nya affärer och vi har haft en tillväxt på mer än 4 000 ton plastgranulat under året. Det är otroligt glädjande att vi trots historiskt höga nivåer under de senaste åren återigen lyckas matcha våra siffror.

– Vi har en fantastisk personal, som visar upp ett otroligt lagarbete och som gör att det är möjligt för oss att fortsätta leverera positiva resultat år efter år.

– Vi känner även en enorm stolthet över att vi har haft vårt huvudkontor i Ystad i mer än 50 år och visar att det är möjligt att växa och expandera i sydöstra Skåne, säger Mattias Persson.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Polykemi AB

Box 14
271 21 YSTAD
Sverige
Polykemi AB

Bilder och video

Sänd till en kollega

0.078