23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Protech satsar stort på metall

| Medlemsnyhet | Företag Protech Nordic AB

Protech fortsätter att förstärka sin position som nordisk ledande leverantör av 3D-skrivare. Efter 26 år på marknaden gör Protech en stor satsning på smidiga lösningar för additiv tillverkning i metall till rimliga priser.

Utvecklingen av 3D-skrivare för metall sker i en rasade takt och allt fler inser fördelarna med att komplettera sina maskinparker med additiv tillverkning i metall. Protech har därför intagit en helt ny marknad för att täcka flera kundbehov inom additiv tillverkning. Under året har försäljning av 3D-skrivare för metall från Desktop Metal och Xact Metal dragit igång.

–    Vår metallsatsning känns riktigt bra och är helt i tiden med marknadens mognad i Norden, säger Anders Brask, VD för Protech. I över 10 år har Protech övervakat den globala utvecklingen av 3D-skrivare för metall. Vi har inväntat rätt tid och rätt prisnivå som ska passa den nordiska marknaden. Vi är oerhört glada över att ha hittat två leverantörer av driftsäkra 3D-skrivare för metall som erbjuder banbrytande teknik och rimliga priser, berättar Anders Brask.

Låga investerings- och driftkostnader
Idag har Protech byggt upp ett heltäckande produktutbud av 3D-skrivare för metallutskrifter med banbrytande tekniker som Metal PBF (Metal Powder Bed Fusion), BMD (Bound Metal Deposition) och SPJ (Single Pass Jetting). Protech erbjuder marknadens bredaste utbud av metaller, allt från rostfristål till brons och koppar. Med låga investerings- och driftkostnader blir 3D-skrivare för metallproduktion allt mer tillgängligt för mindre verkstäder, tillverkande företag och industrier med begränsad budget.

–    Protech är ett företag i framkant och vi ska erbjuda marknaden den senaste tekniken och innovativa lösningar för additiv tillverkning till vettiga kostnader, säger Anders Brask. För oss är det extremt viktigt att hålla vår affärsmodell som innefattar smidiga kundlösningar för additiv tillverkning till rimliga priser. Med Desktop Metal och Xact Metal i vår produktportfolio kan vi täcka helt nya kundbehov för metallproduktion och göra additiv tillverkning tillgängligt för fler tack vare den låga investeringskostnaden, fortsätter Anders Brask.

Enkel installation är A och O
En av Protech’s visioner är att 3D-skrivare ska vara enkla att installera i vanliga lokaler så att kunder ska slippa stora ombyggnationer och/eller installation av specialanpassade ventilationssystem. I och med den stora metallsatsningen har Protech utökat sin utställning med nya lokaler och installerat kompletta produktionsmiljöer med 3D-skrivare från Desktop Metal och Xact Metal.

–    I vår utställning ska kunderna kunna se hur enkelt det är att installera en komplett lösning för metallproduktion i helt vanliga lokaler, säger Anders. Att komplettera sin maskinpark med 3D-skrivare ska inte sätta för höga krav för kunderna. Det ska vara relevant och enkelt.

Under Elmia Subcontractor 2019 kommer Protech visa 3D-skrivare från Desktop Metal och Xact Metal.
Läs mer om mässan här.

Protech hjälper kunder att lyckas
Tillsammans med Protech hittar kunder rätt lösningar för additiv tillverkning som kompletterar deras verkstäder och produktionsanläggningar med produktion i metall. Med 3D-skrivare i egen regi kan tillverkande företag reducera ledtider och produktionskostnader drastiskt. Protech hjälper kunder att lyckas genom att dela med sig av sina kunskaper och långa erfarenhet i branschen.

Kontakta säljare

Säljare, DM-specialist
Kalle Grennfalk
kalle.grennfalk@protech.se
Telefon: +46 (0)8  - 564 73 395

Säljare, Mälardalen/Norra Sverige
Johan Nyström
johan.nystrom@protech.se
Telefon: +46 (0)8 - 594 73 391

Säljare, Södra Sverige
Daniel Risberg
daniel.risberg@protech.se
Telefon: +46 (0) 33 - 44 24 40

Medlemsnyhet

Företag
Protech Nordic AB

Girovägen 13
175 62 Järfälla
Sverige
Protech Nordic AB

Sänd till en kollega

0.068