23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Stratasys släpper ny 3D-skrivare för anatomiska utskrifter

| Medlemsnyhet | Företag Protech Nordic AB

Stratasys utökar sitt produktsortiment med en ny PolyJet 3D-skrivare till medicin- och läkemedelsindustrin. Med den nya J750™ Digital Anatomy kan man nu skriva ut riktigt verklighetstrogna anatomiska 3D-utskrifter.

Stratasys J750™ Digital Anatomy är en 3D-skrivare speciellt framtagen för att återskapa rätt vävnadskänsla och biomekaniska egenskaper hos mänsklig anatomi i medicinska 3D-utskrifter. Additiv tillverkning inom medicin- och läkemedelsindustrin förbättrar utbildning och kirurgiska förberedelser, samtidigt som det hjälper tillverkare av medicintekniska produkter att utföra designverifiering, validering, användbarhetsstudier och felanalys innan nya produkter introduceras för patienter.

3D-utskrifter skapar säkra och realistiska träningsmiljöer
Idag används bland annat kadaver, djur eller syntetiska modeller som alla har betydande begränsningar vid medicinsk träning och kirurgiska förberedelser. Kadaver uppnår inte rätt vävnadskänsla samt kräver kontrollerade miljöer, och animalisk anatomi är endast ungefärlig med den mänskliga vilket kan bli problematiskt. Med utskrifter från J750™ Digital Anatomy återskapas den faktiska vävnadskänslan och den medicinska träningen eller kirurgiska förberedelsen kan ske var som helst utan specialiserade anläggningar.

Tre nya material till anatomiska applikationer
GelMatrix Resin, TissueMatrix Resin och BoneMatrix Resin heter de tre nya materialen som lanseras tillsammans med Stratasys J750™ Digital Anatomy. Materialen kan kombineras i en och samma utskrift vilket bildar över 100 nya, unika digitala material som passar perfekt till anatomiska applikationer. Stratasys J750™ Digital Anatomy levereras med hela materialportfolion för PolyJet så att användare kan uppnå medicinska utskrifter i fullfärg med en riktigt verklighetstrogen känsla.

GrabCAD™ programvara för digital anatomi
Stratasys programvara GrabCAD Print är utformad till att förenkla och effektivisera utskriftsprocesser. Den unika Voxel-funktionen möjliggör förvaliderade anatomiska applikationer och har över 100 inbyggda förinställningar som passar medicin- och läkemedelsindustrin.

Protech är Nordens återförsäljare av Stratasys
Protech är sedan 1993 Nordens återförsäljare av Stratasys 3D-skrivare. Vi har lång erfarenhet i branschen och är idag Nordens äldsta leverantör av 3D-skrivare. Vi ansvarar för installation, utbildning, service och materialförsäljning till samtliga Stratasys produkter.

Kontakta en säljare för mer information
Kontakta en säljare direkt eller skicka dina kontaktuppgifter via vårt kontaktformulär så kontaktar vi dig så snart som möjligt.

Johan Nyström
johan.nystrom@protech.se
Telefon: +46 (0)8 - 564 73 391

Daniel Risberg
daniel.risberg@protech.se
Telefon: +46 (0) 33 - 44 24 40

Medlemsnyhet

Företag
Protech Nordic AB

Girovägen 13
175 62 Järfälla
Sverige
Protech Nordic AB

Sänd till en kollega

0.109