23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Överdosering av additiver kostar 100.000-tals kronor per år

I praktiken tenderar plastproducenter ofta att överskrida den tillräckliga infärgningsnivån med upp till 30% t ex genom en massiv överdosering. Denna överdosering kostar mer än 100.000 kr/år! Dosera rätt och spara stora pengar.

I praktiken tenderar plastproducenter ofta att överskrida den tillräckliga infärgningsnivån med upp till 30%, t ex genom en massiv överdosering. Ett tillvägagångssätt som baserar sig på rädslan att doseringen ska hamna under miniminivån – och kassationen måste naturligtvis hållas så låg som möjligt. Med andra ord så sker produktion med tillsats av additiver med 6 eller t o m 6,5% istället för fullt tillräckliga 5%. Med ett pris på additiver om EUR €2.80 per kilo och en materialåtgång på 50 kilo per timme, kostar denna överdosering EUR €11,300 per år! Är kostnaden för additiverna EUR €10, eller t o m EUR €25 per kilo, rusar kostnaden för överdoseringen snabbt upp till sexsiffriga (EUR) belopp.

Att sänka materialkostnader är alltid aktuellt: GRAVIMAX blandare är lösningen
Förutom att de är enkla att använda så erbjuder GRAVIMAX blandare extrem noggrannhet, vilket görs möjligt genom RTLS (Real Time Live Scale) realtidsvägning. Med hjälp av denna metod når WITTMANN’s gravimetriska blandare en dosernogrannhet/avvikelse på 0.006%, vilket håller önskad inblandning på en konstant nivå. Avvikelser kan reduceras till ett absolut minimum, vilket gör att materialåtgången minimeras vid varje produktionstillfälle. De nya funktionerna på GRAVIMAX blandarna – tillgängliga i olika storlekar med olika materialkapacitet – bidrar ytterligare till noterbara kostnadssänkningar vid komplicerade materialblandningsprocesser.

Pekskärmen på GRAVIMAX kontrollpanel erbjuder ett enkelt sätt att välja olika typer av material, inställning av korrekta mätparametrar samt att spara parametrarna. Kontrollen erbjuder inställningar för nyvara, återvunnet material samt additiver.

Där det är nödvändigt att blanda in additiver med högsta precision – för att förhindra både färgavvikelser och onödig överdosering – kan man använda inställningen Reference Additive. Starka vibrationer i maskinen eller plötsliga slag kan innebära avvikelser i mängden additiv, vilket oundvikligen leder till skillnader i produktkvalitet. Men i blandningsläget Reference Additive, justerar GRAVIMAX blandaren omedelbart kvantiteten på nyvara, så att procentenheten på blandningsgraden mellan nyvara och additiv åter igen överensstämmer med originalinställningarna. Så om en överdosering av additiv blandats in, kompenseras detta automatiskt genom ökad tillsats av nyvara.

En korrekt inblandning är ofta svår att uppnå när man använder material med tillsats av långa glasfiber (LGF). Här är det å ena sidan viktigt att bibehålla rätt mängd av material med LGF, men å andra sidan är där en ökad risk för att materialet ”stockar sig”. För att motverka denna effekt är GRAVIMAX utrustade med pulserande doserventiler. På detta sätt hålls LGF-materialet alltid i rörelse under dosering. Och åter igen, så är där en möjlighet att förhindra överdosering. Genom att välja doseringsläget Reference Virgin säkerställs att – beroende på den exakta mängden LGF som doserats in – kvantiteten på andra komponenter som doseras in, justeras på ett motsvarande sätt.



------------------------------

WITTMANN-koncernen är världsledande inom tillverkning av formsprutmaskiner, robotar och kringutrustning för plastindustrin. Wittmannn-koncernen har huvudkontor i Wien / Österrike. Den består av två huvudavdelningar, WITTMANN BATTENFELD och WITTMANN, som driver 8 produktionsanläggningar i 5 länder, inklusive 34 direkta dotterkontor på alla större plastmarknader runt om i världen.

Battenfeld Sverige AB är representant för WITTMANN BATTENFELD i Sverige och Norge. Vi har varit kvalitetsleverantör till plast- och gummiindustrin sedan 1978.

Vårt sortiment idag består bland annat av formsprutor och robotsystem från Wittmann Battenfeld, extruders från Battenfeld-Cincinnati, gummi-bearbetningsmaskiner från Maplan, återvinningsmaskiner från NGR och Herbold Meckesheim samt formblåsningsmaskiner från Kautex Maschinenbau GmbH. Vi har också ett rikt utbud av kringutrustning och bearbetningsmaskiner med allt från gripdon och tempereringsaggregat till ultraljudssvetsar och kylsystem.

------------------------------

Kontakt:
Battenfeld Sverige AB +46-(0)35-155950 www.battenfeld.se

Battenfeld Sverige AB
Skallebackavägen 29
302 41 Halmstad
Halmstads kommun
Sverige
VAT nummer: SE5561984500

Sänd till en kollega

0.062