23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

WITTMANN robotar: Stor... Större... WX193!

Den nya WITTMANN WX193 roboten är utformad för applikationer som involverar mycket stora detaljer som produceras i formsprutor med låskrafter på 4,000 ton eller mer.

I sitt basutförande är den nya WITTMANN WX193 roboten redan utformad för applikationer som involverar mycket stora detaljer som produceras i formsprutor med låskrafter på 4,000 ton eller mer. Med WX193 har den nya WX robotserien från WITTMANN utökats uppåt genom att lägga till en helt ny modell.

Den nya WX193 visar på imponerande dimensioner:
• X-axel: från 2,000 till 3,000 mm
• Y-axel: från 2,800 till 3,600 mm
• Z-axel: från 5,000 till 9,000 mm

Som med alla WITTMANN robotar har WX193 en flexibel, modulbaserad design och samtliga huvudaxlar finns tillgängliga i ett antal olika längder, för att möjliggöra en opitmal anpassning till varje individuell applikation och/eller formspruta.

I sin standardkonfigurering kan WX193 hantera vikter på upp till 150 kg. Här används en extra pivotservo för C-axeln. I kontrast till konventionell pneumatisk C-axel, vilken är standard på många robotar och tillåter rörelser upp tillI 90°, har WITTMANN valt en servovariant. Denna version erbjuder vinkelrörelser från 0 till 180°, ett vridmoment på 250 Nm och en precision på 0.1°.

För att hantera de gigantiska slaglängderna och de höga vikterna friktionsfritt över hela arbetsområdet, är Z-axeln utformad av en dubbelprofil av extra tjockt gods av stål 700 × 400 mm. Alla övriga axlar på WX193 består också av stål för maximal stabilitet. När det gäller drivsystemet förlitar sig WITTMANN på en beprövad kuggstångslösning för horisontella axlar (eller en kombinerad kuggstång och rem för vertikala teleskopaxlar). Givetvis kan extra roterande axlar läggas till i konfigurationen (t ex servo B-axel eller servo A-axel).

Den nya WX193 roboten levereras med den senaste versionen av WITTMANN’s integrerade CNC9 kontrollsystem med R9 TeachBox som standard. Funktionsmässigt är R9 baserad på föregångaren R8 version, vilken bevisat sin effektivitet under en lång tid, men R9 TeachBox kommer med en mängd förbättringar och nya funktioner. Den nyaR9 TeachBox har förbättrade visuella prestanda, t ex en större display på 10.1" med multi-touch-funktioner. Upplösningen på skärmen har ökats från 800 x 600 till 1280 x 800 pixlar. Knappar på kontrollen är utrustade med s k ’tactile feedback’ vid positionering av roboten. Givetvis erbjuder R9 TeachBox fortfarande bekanta programmerings- och inlärnings-miljöer så som TextEditor, QuickEdit samt den nya QuickNew Wizard. Detta säkerställer bakåtkompabilitet med äldre programversioner.

------------------------------

WITTMANN-koncernen är världsledande inom tillverkning av formsprutmaskiner, robotar och kringutrustning för plastindustrin. Wittmannn-koncernen har huvudkontor i Wien / Österrike. Den består av två huvudavdelningar, WITTMANN BATTENFELD och WITTMANN, som driver 8 produktionsanläggningar i 5 länder, inklusive 34 direkta dotterkontor på alla större plastmarknader runt om i världen.

Battenfeld Sverige AB är representant för WITTMANN BATTENFELD i Sverige och Norge. Vi har varit kvalitetsleverantör till plast- och gummiindustrin sedan 1978.

Vårt sortiment idag består bland annat av formsprutor och robotsystem från Wittmann Battenfeld, extruders från Battenfeld-Cincinnati, gummi-bearbetningsmaskiner från Maplan, återvinningsmaskiner från NGR och Herbold Meckesheim samt formblåsningsmaskiner från Kautex Maschinenbau GmbH. Vi har också ett rikt utbud av kringutrustning och bearbetningsmaskiner med allt från gripdon och tempereringsaggregat till ultraljudssvetsar och kylsystem.

------------------------------

 

Kontakt:
Battenfeld Sverige AB
+46-(0)35-155950
info@battenfeld.se
www.battenfeld.se

Battenfeld Sverige AB
Skallebackavägen 29
302 41 Halmstad
Halmstads kommun
Sverige
VAT nummer: SE5561984500

Sänd till en kollega

0.032