23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

battenfeld-cincinnati utökar sina R&D-aktiviteter för kunder med ny lablinje

| Medlemsnyhet | Företag Battenfeld Sverige AB

Det senaste tillskottet i battenfeld-cincinnati techcenter i Bad Oeynhausen är en multifunktionell termoformningslinje för ark och skivor. "Den nya lablinjen gör det möjligt för våra kunder att utveckla nya typer av skivor".

Det senaste tillskottet i battenfeld-cincinnati Germany GmbH's techcenter i Bad Oeynhausen är en multifuktionell termoformningslinje för ark och skivor. Den kompletta extruderingslinjen är utrustad med toppskiktet av maskinkomponenter och kan producera ark och tunna skivor av nymaterial, återvunna material, bioplaster och kombinationer av olika material. "Den nya lablinjen gör det möjligt för våra kunder att utveckla nya typer av skivor, eller optimering av befintliga produkter - något som blir allt mer viktigt när det kommer till 'design för återvinning' ("design for recycling")," säger CTO Dr. Henning Stieglitz.

Grundkomponenterna i den nya lablinjen består av en höghastighets extruder 75 T6.1, STARextruder 120-40 och en 1400 mm Multi-Touch rullstaplare. De tre moderna enheterna visar tydligt att specialisterna på ark och skivor är dedikerade till utveckling och förbättring av individuella komponenter, och därmed kontinuerligt anpassar sig och ändrar sig utifrån kraven från industrin. Extruderingslinjen utmärker sig genom två huvudextrudrar och en 45 mm co-extruder, alla med möjlighet för multikomponentkörning, smältpump, filterväxlare, inmatningsblock för B, AB, BA och ABA. Beroende på konfiguration kan linjen nå en maximal output på 1900 kg/h för PP eller PS, och ca 1200 kg/h för PET med hastigheter på upp till 120 m/min.

Multi-Touch rullstaplaren säkerställer enastående arkkvalitet oavsett vilket material som används. Både övre och undre lagret på arken kan kylas i stort sett samtidigt, vilket ger förbättrad transparens och ökad planhet. Samtidigt ges betydligt förbättrade toleranser. 

Många av huvudfrågorna som förpackningsindustrin ställs inför för tillfället är hur pass återvinningsvänliga produkterna är. Mono-produkter, alternativa materialkombinationer och bioplaster är bara några av de valmöjligheter som man har när det gäller 'design för återvinning'. Dr. Steiglitz: "Vi är övertygade om att vår nya lablinje inte bara visar på vår maskinexpertis, utan även gör det möjligt för våra kunder, som en specialservice, att arbeta tillsammans med oss för att framställa och optimera ark & skivor under produktionsliknande förhållanden."


För mer information är du välkommen att kontakta Battenfeld Sverige AB som är representant för battenfeld-cincinnati.

Medlemsnyhet

Företag
Battenfeld Sverige AB

Skallebackavägen 29
302 41 Halmstad
Sverige
Battenfeld Sverige AB

Sänd till en kollega

0.062