23948sdkhjf

En värld av gråa nyanser på Plastteknik Nordic

| Medlemsnyhet | Företag Polykemi AB

Polykemis dotterbolag Rondo Plast kommer under årets upplaga av Plastteknik Nordic att lyfta fram det återvunna och kundanpassade REZYcom-programmet, nu även med en nysatsning i att kunna erbjuda flera mörka nyanser.

Rätt val av råmaterial och lång erfarenhet av infärgning ger Rondo Plast möjlighet att erbjuda flera nyanser av svart och grått, enligt kundens önskemål, utan att kompromissa med varken hållbarhet, kvalitet eller mekaniska prestanda.

Utöver detta ges även möjlighet att få information om Rondo Plasts medverkan i Volvo Cars projekt att år 2025 ha minst 25% av plasten i sina bilar tillverkad av hållbart material, där Rondo Plast varit en central samarbetspartner sedan starten av projektet. Volvos konceptbil XC60 som exemplifierar sitt engagemang för denna ambition, kommer även att finnas på mässan.

Rondo Plast delar montern C01 med moderbolaget Polykemi och de tillsammans bjuder i år in till olika utmaningar i montern. Årets montertema är nämligen Mästarnas Mästare på Compoundering.

Större intresse för återvunnen plastråvara

Under fjolåret såg Rondo Plast förändringar på marknaden för återvunnen plastråvara.

-   Vi har jobbat med återvunnen plast väldigt länge, men 2018 var året då det blommande upp till att bli en större diskussion, där både formsprutare och slutkunder visade ett ännu större intresse, säger Fredrik Holst, produktchef på Rondo Plast. Det ger ett företag som oss stora möjligheter framöver. 

För Rondo Plast det viktigt att kontinuerligt utöka och verifiera källor för råmaterial. För att komma närmre dessa tittar de på att etablera sig även utomlands.

-   Satsningen gäller inte specifikt för 2019. Under kommande år kommer analys och diskussion kring satsningen att intensifieras, menar Fredrik Holst.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Polykemi AB

Box 14
271 21 YSTAD
Sverige
Polykemi AB

Sänd till en kollega

0.102